/
/
Yogalates

Yogalates

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|

La granita dintre Yoga si Pilates, Yogalates a fost creat in 1997 de catre Jonathan Urla, un instructor de Pilates din SUA. Astazi, antrenamentul devine din ce in ce mai popular.

De unde a apărut metoda combinată?

Yoga este o straveche traditie orientala care actioneaza asupra intaririi oraganismului, flexibilitatii si spiritualitatii. Mult mai recent, cu o practica de aproape 100 de ani, Pilates se concentreaza la randul lui pe imbunatatirea posturii. Elementele comune sunt: mentinerea unor anumite pozitii timp indelungat, importanta ce cade asupra respiratiei corecte si meditatiei pe parcursul exercitiilor.

Yogalates actioneaza pe cele trei niveluri ale fiintei: trup, minte si esenta

Desi corpul este principalul obiect de lucru, acest antrenament ajuta la armonizarea tuturor acestora. Combinația dintre yoga și pilates este considerată un program extrem de eficient pentru combaterea stresului zilnic si redobandirea armoniei intre minte si corp. Este de asemenea util in usurarea anumitor tipuri de dureri, imbunatatirea fluxului energetic, eficienta respiratiei si digestie.

Desi nu este in mod specific destinat pentru a va ajuta sa slabiti, această metodă are rezultate pozitive si la acest nivel, tocmai pentru ca influenteaza semnificativ si planul mental. Yogalates numara peste 40 de pozitii specifice. Desigur ele nu pot fi acoperite intr-un singur curs, dar se pot invata cu usurinta. Apoi, sigur vei avea preferințele tale. 

Desi un program hibrid, Yogalates reuseste sa utilizeze ce este mai bun din ambele metode. Chiar inventatorul acestor exercitii afirma ca Yogalates constituie o varianta mai accesibila si usor de practicat (mai ales de incepatori) decat Yoga sau Pilates ca atare. Este o ocazie buna de a va bucura de mobilitatate, postura corecta si o forma fizica de invidiat, in acelasi timp cu o viziune frumoasa asupra vietii! Dar și o ocazie de a le testa pe amândouă.

Subiecte:Yoga

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *