/
/
Yoga si pilates pentru o sarcina usoara

Yoga si pilates pentru o sarcina usoara

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
dreamstime 26378148 1024x774 1
healthy pregnant woman doing yoga in nature outdoors

Yoga prenatala

Spre deosebire de yoga clasica, yoga prenatala are miscari specifice, pozitii, respiratie, relaxare si meditatie in legatura cu nevoile energetice si fizice ale viitoarei mame. Ele isi propun sa o ajute sa traiasca o sarcina constienta de bogatia ei, increzatoare in intelegerea starii in care se afla, in scopul obtinerii energiei pentru ea si pentru bebe.

In yoga prenatala accentul este pus pe:
– trairile bazinului in globalitatea corpului
– respiratia energetica care acompaniaza contractiile uterine
– aptitudinea de a face nasterea mai usoara si rapida si de a participa la expulzarea fatului
– bogatia potentialului vietii pe care il va intalni dupa nastere pentru a face fata nevoilor bebelusului.

Scopul sedintelor de yoga prenatala

Scoul acestor sedințe este de a te invata sa te relaxezi pentru a te pregati cat mai bine pentru nastere. In timpul lor vei exersa posturi care te vor relaxa de tensiunea exterioara, vei invata exercitii de respiratie, vizualizari si relaxare profunda care te vor ajuta sa te armonizezi cu sarcina. Yoga ajuta si la intarirea muschilor abdominali si favorizarea deschiderii bazinului in vederea nasterii. Yoga prenatala ajuta si la cresterea flexibilitatii si la imbunatatirea concentrarii asupra pozitiei adoptate. Yoga ramane un moment privilegiat de calm si de destindere pentru a aprofunda legaturile cu bebe. Este un exercitiu care se adapteaza la tine si nu invers. La fiecare curs este abordata o tema despre sarcina si nastere si nu este necesara nicio experienta in yoga. Aceste cursuri sunt tinute de niste profesori atestati in yoga si mai ales specializati in maternitate si cu experienta in salile de nastere.

Faptul ca se afla impreuna si ca pot schimba pareri intre ele este pentru gravide o sustinere care face parte din programele de yoga prenatala. Practica constanta de yoga acasa, special adaptata sarcinii, are scopul de a intari fizic si psihic viitoarea mamica si stabilitatea ei emotionala, spre binele bebelusului. Este dovedit faptul ca, cu cat mama este mai puternica si mai echilibrata, cu atat bebelusul este si el. Un climat calm, cu dragoste si incredere optimizeaza dezvoltarea fatului.

Pilates prenatal

Te poti pregati pentru sarcina si cu ajutorul mingii de Pilates practicand exercitii simple si eficiente bazate pe metoda Stott Pilates. Unul dintre motivele care face ca Pilates sa fie ideal pentru femeile insarcinate este acela ca exercitiile va permit sa lucrati abdomenul si sa tonifiati zona pelviana. Toate astea iti imbunatatesc postura in scopul de a te simti mai confortabil in timpul sarcinii. Sedintele de Pilates te ajuta sa scapi de tensiunile din regiunea bazinului si sa suporti mai bine anumite afectiuni asociate sarcinii: durerile de spate, crampele, senzatia de picioare grele si nivelul scazut de energie. Acesta metoda iti permite sa ramai in forma pe toata perioada sarcinii si sa o recapeti dupa nastere. Exercitiile cu mingea de Pilates te pregatesc pentru travaliu.

Subiecte:Yoga

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *