/
/
Yoga pentru pitici si parinti

Yoga pentru pitici si parinti

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Yoga pentru pitici si parinti

Yoga pentru pitici si parinti. Motivul pentru care m-am hotărât să împărtășesc câte ceva din ceea ce am acumulat de-a lungul celor peste două decenii de când am pășit în lumea minunată a vindecării interioare și frumuseții fizice este, de fapt, de a ajuta la propagarea generală a stării de bine la noi in Romania.

Am pornit cu pași timizi în această aventura sa scriu cartea Yoga pentru pitici si parinti, in ideea de a-mi urma negreșit acel îndemn lăuntric de a contribui cumva, acum si aici, la starea deplină de mulțumire sufletească a tuturor celor care au nevoie intr-un moment deloc usor pentru noi toți.

Gestionarea emotiilor la copii

Numai cu iubire si dedicație putem să ajutăm copii să crească frumos și armonios prin exerciții de respirație, relaxare, poziții yoga și tehnici de meditație cu atât mai mult cu cât ei sunt cei mai afectați de situația actuală critică si totodată tristă. Copii din ziua de azi sunt deja stresați deși școlile abia incep azi. Depinde de noi adulții să le oferim instrumente eficiente și adecvate pentru a-i ajuta să-și gestioneze emoțiile.

Cu mic cu mare avem dreptul universal absolut la o sănătate strașnică și împlinire holistică, indiferent de vârstă, iar acest lucru este posibil numai prin adoptarea unei înțelegeri profunde și a unei transformări graduale care vor începe prin dumneavoastră, cu ajutorul dumneavoastră.

În această direcție, ca să mai demontăm un mit: nu, yoga nu este pentru cei care au deja un fizic superflexibil sau cei care sunt sportivi la un nivel înalt de performanță. Yoga este pentru noi toți, cei care simțim și credem că depinde de noi să mai adăugăm zile la ani și ani la viață. Iar tehnicile acestei cărți reprezintă punctul de lansare a dorinței noastre de a ne revitaliza corpul, de a ne menține un tonus psihic și fizic excelent prin practica concentrării și a gândului pozitiv.

La ce ajuta exercitiile de yoga?

Practicarea exercițiilor yoga ajută îndeosebi mobilitatea articulațiilor și flexibilitatea lor și, pe bună dreptate, cui nu i-ar plăcea să se simtă și să arate mai tânăr decât vârsta lui biologică? Realizarea corectă a unor mișcări lucrează în profunzime grupele musculare, iar înlănțuirea de mișcări diverse și fluente asigură îmbunătățirea flexibilității generale, corpul căpătând o alură zveltă și frumoasă din interior către exterior.

Cum ajuta cartea „Yoga pentru pitici si parinti”?

Cu ajutorul pozelor descriptive care prin colorat vor acționa precum o meditație activă, a tehnicilor de yoga, de respirație și relaxare, precum și prin activitățile ludice, veți putea ghida interesul copilului dumneavoastră în tainele adânci ale conceptului yoga, indiferent că micuțul sau micuța are trei ani sau paisprezece ani.

Aceștia, nu numai că vor căpăta încredere în sine, prezență de spirit, dar, de asemenea, vor reuși să își controleze temerile, anxietatea și să se dezvolte echilibrat. În plus, veți petrece timp de calitate în familie și vă veți simți minunat atunci când veți conștientiza asimilarea și efectele benefice ale noilor metode, de pildă respirația completă în scopul de a preveni sau combate tensiunile lăuntrice și /sau fizice.

Să nu uităm un amănunt extrem de important, dacă părintii sunt echilibrați emoțional și fizic, implicit această stare de bine se va difuza în cercuri concentrice și la cei apropiați.

În plus, yoga reprezintă o punte de lansare excelentă în cazul în care copilul dorește să se orienteze spre alte discipline sportive. El dobândește un bagaj divers de noțiuni legate de activitatea fizică și dezvoltarea psihomotorie. Micuțul dumneavoastră va crește puternic și viguros, prin ședințe yoga cu povești!

Yoga îţi va da acele lentile cu care poţi vedea lumea din interior spre exterior în loc de a o vedea invers.

Pentru comenzi: spawellness@yahoo.com

Larisa Marinica,

Specialist Spa, Yoga & Wellness

Yoga pentru pitici si parinti

Despre Larisa Marinica, autorul cartii „Yoga pentru pitici si parinti”:

Cu o experiența de peste 18 ani in domeniul spa si wellness in 8 țări, Larisa este speaker de talie mondială la evenimentele, convențiile cele mai importante din lumea spa-ului si a wellness-ului.

La Global Mentorship Program (proiect Global Wellness Institute, SUA), a avut atat rolul de Mentor, cat si cel de Ambasador al Programului in Elevetia.

Expertiza ei și abilitățile de spa business s-au dezvoltat lucrând cu branduri premium cum ar fi Marriott, Starwood, Jumeirah, Swissotel, Fairmont / Accor, Four Seasons. Au format-o in primul rând ca profesionist, dar mai ales ca om caruia îi pasă de oameni. 

Larisa integreaza cu mult know-how si creativitate in proiectele de spa atat aspectele financiare, operaționale și de marketing ale afacerii spa, cat si cele mai noi tendințe în fitness, tratamente de înfrumusețare, estetică și terapii alternative. Larisa întruchipează viziunea modernă a industriei spa în continuă creștere.

Contribuie cu generozitate, pasiune și energie creativă la piața internațională de wellness ea fiind kinetoterapeut de profesie, de-a lungul carierei a deținut diverse roluri importante, precum manager spa, director, speaker, membru al juriului la Premiile spa activând in Iordania, Scoția, Dubai, Insula Canalului, Grecia, Turcia, România, Elveția, Egipt etc. 

In prezent, imediat dupa delansarea pandemiei, s-a intors in Romania, si tine cursuri de Hatha Yoga pentru copii si adulți. 

Este Mentor, pe baza de voluntariat, in Programul de Mentorat in Spa.

Motto-ul ei personal este: ”Aleg să-mi trăiesc viața prin bunătate, învățare, dăruire și inspirație… restul este divinitate”.

Subiecte:Yoga

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *