/
/
Yoga pentru copii și bebeluși

Yoga pentru copii și bebeluși

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Bebelus 1024x681 1
Yoga pentru copii și bebeluși

Yoga pentru copii și bebeluși? În ce constă? Copiii sunt expusi din ce in ce mai multor tensiuni, cum ar fi violenta si subinformatiile din emisiunile de la televizor, schimbarile si transformarile prin care trece corpul lor si tulburarile emotionale care insotesc pubertatea.


Se pot tine cursuri de yoga pentru copiii intre 7 si 12 ani, recomandat fiind ca inainte de a incepe cursurile colective, copilul sa urmeze cel putin 2 luni un curs individual pentru a se obisnui cu metoda. Și a vedea daca o astfel de activitate i se potriveste.

Yoga pentru copii și bebeluși. Ce influenta are yoga in viata copiilor

Yoga pentru copii se apropie de hatha yoga, fiecare profesor apeland la creativitatea lui si folosindu-si imaginatia pentru a crea un curs atractiv si prin care micutii pot deprinde esenta yoga. Aceste cursuri au scopul de a imbunatati concentrarea, suportul dezvoltarii creierului si corpului. Și de a stimula imaginatia si abilitatile motrice ale micutilor. Practica yoga imbunatateste atentia si echilbrul, ajutand la dezvoltarea flexibilitatii si a rezistentei fizice.

Ii invata sa scape de tensiunile corporale si psihice.

În timpul cursului de yoga fac exercitii de respiratie si relaxare, precum si o serie de miscari dinamice, posturi si gesture de mobilitate, identificandu-se cu supletea tigrului, a pisicii, panterei sau sarpelui. Fapt ce le da sedintelor o nota ludica si creative.

Ii ajuta sa isi gestioneze problemele emotionale.

Prin posturile de echilibru care necesita suflu si concentrare, copiii devin stapani pe fizicul lor, invatand sa isi controleze mai bine si mentalul.

Ii ajuta sa capete incredere in ei

Să aiba o pozitie corecta a corpului, asociind in timpul sedintelor stabilitatea cu relaxarea vor invata incetul cu incetul sa le utilizeze si in viata de zi cu zi.

II invata sa se destinda in profunzime, prin practica relaxarii

Astfel gasesc pacea interioara, bucuria si linistea atat de necesara unei dezvoltari armonioase.

Le activeaza cele 5 simturi

Prin concentrarea asupra posturii, dar si prin redarea gesturilor unor feline, ascultarea muzicii, intonarea unor vocale etc.

Yoga pentru copii și bebeluși – Baby Yoga

Pe durata tuturor transformarilor datorate de declansarea nasterii, fatul isi sfarseste perioada de gestatie si patrunde intr-o noua lume. Lunile care urmeaza nasterii presupun o perioada complexa si foarte apropiata de mama care este persoana cea mai bine pregatita pentru a raspunde nevoilor micutului. Programele de yoga destinate bebelusilor au scopul de a intari aceasta legatura. Conditia necesara dezvoltarii armonioase a bebelusului.

Cursurile de yoga pentru bebelusi se adreseaza mamicilor cu micuti intre 0 si 1 an. Durata unei sedinte fiind intre 60 si 120 de minute. Exercitiile sunt concepute astfel incat sa ajute mama sa priveasca pozitiv si cu deschidere relatia ei cu bebelusul, scapand de grijile, fricile si indoielile care franeaza potentialul evolutiv innascut al bebelusului.

In general, proaspetelor mamici le este teama sa faca anumite miscari cu bebelusul. Iar yoga le ajuta sa depaseasca acesta teama. Ele invata sa abordeze maternitatea cu calm si incredere. Multumita prezentei la sedinte si a altor mame insotite de bebelusii lor si practicilor yoga propuse.

Bebelusii se dezvolta mai bine si mai relaxati, simtindu-se tot mai bine in corpul lor. Relatia cu mama se stabileste pe baza increderii si sigurantei, cheia dezvoltarii armonioase a copilului si care reprezinta achizitia precoce a stabilitati pentru intreaga viata.

Subiecte:Yoga

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *