/
/
Workshop-uri wellness sau recompensele alternative ale angajatilor

Workshop-uri wellness sau recompensele alternative ale angajatilor

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Workshop-uri wellness sau recompensele alternative ale angajatilor
Workshop-uri wellness sau recompensele alternative ale angajatilor

Recompensarea echipei nu exprima doar acel ,,multumesc din suflet” pentru eforturile depuse, ci joaca un rol-cheie si in ridicarea moralului fiecarui membru si implicit cresterea eficientei angajatilor.

In cadrul oricarei afaceri de succes, managerii si antreprenorii sunt constienti ca la baza piramidei sta munca fiecarui angajat in parte.

De la portar la sef de departament, fiecare isi are rolul in mentinerea bunastarii companiei. Cu toate acestea, eficienta generala a intreprinderii ramane la nivel inalt doar atat timp cat personalul primeste constant imbolduri pentru a munci din greu. 

Totusi, este important sa nu generalizam aceste motivatii pe care vorbitorii de limba engleza le numesc incentives. Ca sa intelegem mai bine despre ce este vorba, propun un exercitiu de imaginatie: asemanarea personalului dintr-o companie cu organismul uman. 

 Asemenea tipurilor de medicina care pot fi aplicate in vederea vindecarii trupului, exista si doua soiuri de recompense care pot fi utilizate cu scopul cresterii eficientei angajatului – recompensa clasica si recompensa alternativa. La fel cum medicina clasica presupune administrarea de medicamente, recompensa clasica inseamna metode de motivare cu care suntem deja familiarizati – promovarea, scolarizarea, acordarea de burse, marirea salariului si asa mai departe. Iar o alta diferenta majora intre medicina, respectiv recompensa clasica si variantele alternative consta in existenta efectelor adverse. 

Daca in cazul recompensei clasice exista efecte adverse precum ranchiuna intre angajati (prin prisma promovarii sau acordarii de burse) sau lipsa colaborarii, recompensa alternativa reprezinta o varianta 100% sigura.

Pentru ca tot vorbeam de asemanarea dintre personal si organismul uman, sa luam ca exemplu raceala – medicina clasica propune sa o tratam cu medicamente, cu toate ca riscam sa daunam stomacului, in timp ce medicina alternativa ne dirijeaza catre ceaiuri si plante – si chiar daca efectele nu sunt intotdeauna la fel de rapide precum in cazul metodei clasice, tratamentele alternative ne ofera siguranta ca nu avem nimic de pierdut. La fel se intampla in cazul recompenselor alternative pentru angajati – atunci cand un membru al echipei nu mai da randament, medicina clasica propune negocierea salariului, discutii aprinse cu seful sau, in caz extrem, concedierea. Recompensele alternative, insa, presupun activitati de relaxare in echipa, rasfat si convingerea ca reducerea nivelului de stres va dubla eficienta fiecaruia.

 Pentru a le veni in ajutor companiilor, despreSpa.ro a pregatit o serie de asemenea „recompense alternative” care pot fi utilizate in vederea stimularii angajatilor si echilibrarii atmosferei de lucru.

Una din variante ar fi Workshop-ul Wellness & Spa – Sanatate prin terapii alternative

Sanatate prin terapii alternative consta intr-un tratament spa (la spa, sau in cadrul companiei) si un curs de mini-automasaj facial si capilar si gimnastica faciala, sau stretching la birou, respiratie corecta etc. Faptul ca training-urile sunt oferite unei echipe intregi de angajati si nu unui singur membru va determina o imbunatatire a ambiantei generale simultan cu cresterea randamentului fiecarui angajat in parte.

Daca Workshop-urile se desfasoara intr-un centru spa partener despreSpa.ro, participantii vor beneficia de atmosfera spa atat de relaxanta si de variate tipuri de tratamente care numai la spa pot fi incercate. Dar workshop-urile pot avea loc chiar la sediul companiilor in cauza – asadar, angajatii vor avea ocazia sa vada o noua fateta a locului de munca – cea de mediu relaxant. Mai mult, tehnicile insusite in cadrul unui asemenea workshop pot fi „furate” si practicate ulterior si acasa, astfel incat angajatii sa se familiarizeze cat mai bine cu ritualurile menite sa le confere o stare de bine atat pe planul fizic, cat si pe cel psihic.

Programul SPA Corporate mai contine o propunere inedita: petrecerile SPA, sau intalnirile de echipa la SPA!

Inlocuieşte mesele formale organizate pentru angajati cu intalniri tematice menite sa rasfete simturile – acestea din urma pot fi personalizate pana-n cele mai mici detalii si iti garanteaza un personal relaxat si cu bateriile incarcate la maxim. Reducerea nivelului de stres prin asemenea activitati ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar al fiecarui angajat in parte, iar acest lucru reprezinta o veste excelenta si pentru manager, intrucat concediile medicale vor deveni din ce in ce mai rare.

 Bineinteles, este indicat sa se lucreze si la capitolul incredere in sine – rasfatand ocazional angajatii cu carduri cadou spa

Isi vor alege centrul spa in care sa-l utilizeze precum si  tratamentele spa.  Isi vor imbunatati parerea despre propria persoana si vor deveni mai eficienti in relatia cu colegii, respectiv clientii.

Subiecte:Wellness

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *