/
/
Wellness pentru tine – initiative

Wellness pentru tine - initiative

25 Jun 2020
|
Wello Brosura spa vacanta sezlong 873x1024 1

“In orice lucru rau, intotdeauna exista si o parte buna” mi-a repetat Tata toata copilaria. Ceea ce m-a ajutat enorm in viata. Sa caut partea buna este un reflex. In momentul in care s-a declansat pandemia, am vazut o multitudine de oportunitati. Evident, as fi putut avea si mai multe motive sa raman ancorata in toate proiectele care s-au stopat brusc, banii care n-au mai intrat in cont (centrele spa au fost printre primele care s-au inchis) si toate celelalte, dar fusesem crescuta altfel. Si am profitat din plin de acest moment, grabindu-ma sa dezvolt cat mai multe.

Proiectul de care poate sunt cea mai incantata este cel al Initiativelor despreSpa.ro. Pe care le-am lansat saptamana aceasta!

Inca din 2016 am fost implicata in 3 initiative Global Wellness Institute, dintre care una s-a incheiat deja. Demult imi propusesem sa demaram si la despreSpa.ro cateva initiative locale, axate pe nevoile specifice ale romanilor. Dar lunile au trecut si n-am reusit niciodata sa gasesc timpul necesar. Pandemia a fost ocazia perfecta sa le incepem.

Am pornit de la ideea ca timpul tuturor este foarte limitat, asa ca trebuie sa ne rezumam la acele idei care pot produce un impact major in societate. Prima la care m-am gandit este Wellness Pentru Copii. Indiferent daca locuiesc la tara sau in oras si independent de familia din care provin, o educatie bazata pe pilonii wellness-ului il va ajuta sa invete cel putin:

  • sa-si gestioneze emotiile,
  • sa-si dezvolte rabdarea, intuitia, dar si puterea de concentrare
  • sa fie calm, increzator si pozitiv indiferent de situatie
  • sa aiba un sistem imunitar puternic
  • sa invete sa-si gestioneze anxietatile si fricile
  • sa asimileze niste obiceiuri sanatoase (alimentatie, miscare, hidratare etc.) pe care sa le pastreze tot restul vietii

Oare cati adulti stiu si reusesc sa transmita copiilor lor aceste abilitati? Sunt esentiale pentru succesul in viata si starea de bine a viitorului adult, dar lipsesc cu totul, atat din programa educationala actuala, cat si din cultura noastra.

Wellness Pentru Copii

Cand m-am intrebat cine ar putea sa fie leaderul initiativei Wellness Pentru Copii, prima care mi-a venit in minte a fost Iulia, care mi-a acceptat imediat propunerea. Impreuna vrem sa concepem o programa wellness care sa fie integrata in programa nationala. Vom incepe cu clasele 1-4 si apoi ne vom ocupa si de gradinita si gimnaziu. Daca vrei sa te implici voluntar 3-4 ore pe luna la dezvoltarea intiativei, trimite-ne un email la adresa: contact@despreSpa.ro cu titlul “initiativa Wellness pentru Copii” si cateva randuri despre tine sau ce idei ai pentru noi.

Well-being la Birou

Dupa copii, evident urmatorul gand s-a indreptat spre adulti, asa ca s-a nascut, firesc, initiativa de wellness la birou. Tocmai pentru ca stiu cat de greu patrunzi cu programele wellness corporate in companiile din Romania, timp in care statisticile privind starea de sanatate a angajatilor arata inspaimantator. Asa ca, de ce n-am face o initiativa care sa cuprinda elementele basic al unui stil de viata sanatos pe care sa-l poti integra in rutina zilnica de la birou?

Oana, care-mi este prietena inca din adolescenta, este extrem de implicata in promovarea wellness-ului la birou. Mi s-a alaturat imediat. Despre ce isi propune initiativa, poti citi aici: Well-being la Birou. Daca vrei sa te implici, trimite-ne un email la adresa: contact@despreSpa.ro cu titlul “Initiativa Wellbeing la Birou” si cateva randuri despre tine.

Reciclare si Reducerea risipei alimentare

Lucrurile s-au pus in miscare aproape de la sine. Cand am rugat-o pe Andreea sa ma ajute sa definim corect profilul publicului despreSpa.ro, mi-a marturisit ca vrea sa demareze un proiect pe reciclare. Wow! Ii povestesc de initiativele pe care le avem in lucru si restul a venit de la sine. S-a nascut astfel initiativa “Reciclare si Reducerea risipei alimentare”. Despre ea si despre Andreea poti citi aici: Reciclare si Reducerea risipei alimentare

Daca vrei sa contribui si tu, voluntar, la dezvoltarea initiativei, trimite-ne un email la adresa: contact@despreSpa.ro cu titlul “Initiativa Reciclare” si cateva cuvinte despre tine.

Sustenabilitate in centrele spa din Romania

Alexandra, UX Designer acum, ma ajuta sa refac pagina de vouchere si home-page-ul despreSpa.ro cand i-am zis de initiative. Cu ea mai lucrasem si in trecut, dar pe atunci era direct implicata in despreSpa.ro si activa in piata spa. Intre timp, a plecat in Anglia la un masterat si acum locuieste in Londra, unde s-a si reprofilat pe UX Design.

A fost foarte entuziasmata si mi-a marturisit ca ar vrea sa se implice si ea, cu o initiativa care sa dezvolte conceptul de sustenabilitatea in Centrele Spa din Romania (nu doar centrele spa, ci si cele wellness si balneare). Asa a luat nastere si cea de-a patra initiativa: Sustenabilitate in centrele spa din Romania la care te poti alatura trimitandu-ne un email la adresa: contact@despreSpa.ro cu titlul “Initiativa Sustenabilitate in centrele spa” si cateva randuri despre tine.

Speram ca eforturile noastre sa duca spre un rezultat care sa ajute Romania sa se dezvolte constructiv, pe planurile esentiale pentru starea de bine a tuturor locuitorilor ei. Incet, dar sigur, trebuie sa reusim!

Ioana Marian,

Fondator despreSpa.ro

Subiecte:Wellness

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare