/
/
Vrei sa schimbi ceva la tine? Iata cum

Vrei sa schimbi ceva la tine? Iata cum

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Vrei sa schimbi ceva la tine? Iata cum
Vrei sa schimbi ceva la tine? Iata cum

Daca ne gandim ca intamplarile nasc in noi emotii, emotiile trezesc in noi ganduri si gandurile ne conduc inspre noi actiuni care genereaza noi emotii si asa mai departe, atunci unde se inscrie in acest circuit natural si de neoprit o schimbare personala?

Adu-ti aminte o schimbare pe care ai trait-o in istoria ta personala sau profesionala: poate ai renuntat la un obicei urat, poate ai invatat sa faci ceva altfel, poate ai reusit sa slabesti cat ti-ai dorit si te-ai mentinut apoi fit, poate ai renuntat la alcool, tigari sau alte vicii. Cum s-a intamplat?

Probabil in urma unei actiuni puternice, emotii puternice sau gand puternic. Este posibil ca ai vazut pe altcineva si te-ai apucat si tu (actiune), ai suferit o trauma personala (emotie puternica) sau ai avut un moment de trezire (un gand „Aha!” sau „Evrika!”). Sau cel mai probabil o combinatie intre ele.

Poti sa provoci un asemenea context in mod sintetic astfel incat sa reusesti o noua schimbare, cea pe care ti-o doresti atat de mult de data asta?

Ar fi doua conditiile in care poti avea sansele cele mai mari: contextul potrivit si constientizarea felului propriu in care te schimbi.

Contextul potrivit este cel care te predispune schimbarilor: esti inconjurat de oameni care imbratiseaza schimbarea? Esti intr-un domeniu profesional care se misca foarte rapid si care nu contine nimic stabil, in care toti trebuie sa se adapteze rapid si permanent? Daca vrei schimbarea cu adevarat, muta-te intr-un astfel de mediu. Mediul te invata in viata (epigenetica) la fel de mult ca datele genetice; esti ceea ce te nasti dar esti si ceea ce devii. (print si cersetor ring a bell?)

Apoi constiinta felului in care te schimbi. Revezi schimbarile majore din viata ta. Poti spune cu precizie, la o prima astfel de retrospectiva ceva de genul „ma schimb greu” sau „ma adaptez foarte usor” sau „imi plac schimbarile in viata mea”. La o a doua revedere a istoriei tale, gandeste-te ce combinatie functioneaza in cazul tau cel mai des? Intai este un gand, apoi o emotie si apoi actiunea? Sau intai o emotie puternica si apoi actiuni impuslive urmate de ganduri? Sau cum altfel?

Esti mai degraba genul emotional, ganditor sau activist?

Si atunci pune cap la cap cele doua conditii: este mediul in care esti propice schimbarii si felului tau de a te schimba? Esti intr-un mediu dinamic plin de emotii, de idei sau de actiuni? Ce fac cel mai des oamenii din jurul tau in acest mediu? 

Daca vrei sa obtii ceva in viata trebuie sa iti creezi conditiile necesare. Altfel viata te schimba ea pe tine, cum vrea ea, cand vrea ea. Natura este schimbare. O planta creste si moare. Soarele rasare si apune. Pamantul se invarte. Totul este evolutie si schimbare. Daca vrei sa obtii o schimbare, lasa la o parte lucrurile stabile din viata ta, renunta la „stalpii” de care te-ai legat: stilul de viata, un anumit salariu lunar, „confortul caldicel”, relatiile „caldicele”. 

Da-ti frau liber emotiilor puternice, fa actiuni cat de mici in directia pe care o vrei, gandeste-te constant si provoaca-ti orice gand recurent.

Bafta!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *