/
/
Vindecarea prin Reiki

Vindecarea prin Reiki

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Vindecarea prin Reiki
Vindecarea prin Reiki

Vindecarea prin Reiki. Inspirat din Taoism, budism Tibetan si din multe alte practice, Reiki este in acelasi timp o arta de a trai, o filosofie si o practica de dezvoltare personala. El este o metoda de eliberare de stres, de relaxare si de ingrijire a propriului corp cu scopul de a redobandi echilibrul, tonusul si vitalitatea.

Ce este Reiki?

Reiki este un termen japonez, tradus de obicei prin energie a vietii spirituale, forta universala a vietii. El desemneaza o practica prin care se transfera energie prin intermediul mainilor. Scopul acestei terapii alternative este de a-i ajuta pe ceilalti si pe tine insuti, Reiki putand fi practicat atat asupra celorlalti, cat si a propriei persoane. Reiki armonizeaza energia unei persoane, reducand blocajele energetice ale acesteia. De asemenea, aceasta practica permite si stimularea capacitatilor de autovindecare si starea de bine. 

Atribuit lui Mikao Usui, de nationalitate japoneza, care a format propria metoda de vindecare in anii 1920, Reiki este asociat cu practicile de ingrijire traditionala chineza Qi Gong (Chi Kung). In plan spiritual, se inscrie in curentul budist si sintoist din Japonia. Desi dupa moartea lui Mikao Usui (1926), organizatia de Reiki pe care a creat-o in Japonia a rezistat pana in zilele noastre, introducerea terapiei in Occident se datoreaza unei americance de origine japoneza care a trait in Hawaii, Hawayo H. Takata (1900-1980). Initiata in Reiki in timpul unei calatorii in Japonia, ea a tratat prin aceasta tehnica si a format 22 de maestri Reiki. 

Vindecarea prin Reiki: Curente de Reiki

Dupa moartea ei, in Occident s-au format doua curente de Reiki, una fiind condusa de fetita doamnei Takata, Alianta Reiki, si cealalta de o alta americanca, Barbara Ray, Radiante Tehnica. Pornind de la acestea s-au format diverse ramuri. Toate acestea se bazeaza pe cel putin doua principii: orice fiinta vie are o capacitate intr-o anumita masaura de a se autovindeca si fiintele vii isi pot comunica intentiile, iar intentia de a vindeca emisa de un practician va influenta o persoana bolnava si o va ajuta sa isi mareasca capacitatile de vindecare. 

Autopracticarea Reiki

In ceea ce priveste autopracticarea Reiki, aceasta tehnica poate fi comparata cu o tehnica de meditare. Nimeni nu contesta astazi efectele acestei terapii si beneficiile pe care ea le are asupra echilibrului general si a sanatatii celor care o practica. Studiile stiintifice efectuate asupra persoanelor aflate in acesta stare de meditatie au aratat ca aceasta scade tensiunea arteriala si reduce reactia la stres. 

Energia Reiki inglobeaza toate aspectele finite umane: corp fizic, emotional, mental si spirit. Ea destinde muschii, inlatura durerea, accelereaza vindecarea, stimuleaza imunitatea si reduce angoasa. Ea purifica, revitalizeaza, confera echilibru si armonie. Poate completa toate formele de tratament, terapie si demers de dezvoltare personala. Dupa o sedinta, pacientul se simte destins, in armonie cu sine, iar somnul lui este profund si vindicator.

Reiki nu are contraindicatii si poate fi practicat de oricine, indiferent de religie, filozofie. Practicianul nu creeaza acesta energie, ci deschide canalele prin care ea se transmite – chakrele.

Vindecarea prin Reiki: Cum se desfasoara o sedinta de Reiki

Acesta incepe inainte de sosirea pacientului. Practicianul se concentreaza, adica isi induce o stare de receptivitate a energiei Reiki si de receptivitate vizavi de persoana de care se va ocupa. Pacientul este cel mai adesea intins pe o masa de masaj.

El ramane imbracat pe toata durata sedintei si nu trebuie decat sa se relaxeze. Practicianul isi aseaza mainile deasupra pacientului, in diferite pozitii ale corpului. O sedinta dureaza 10 minute cand este vorba de o problema locala si mai mult de o ora pentru un tratament complet. In functie de problema si de persoana, practicianul poate propune mai multe sedinte. Reiki poate fi practicat si pe animale si plante.  

Reiki nu trebuie considerat un act medical deoarece nu presupune un diagnostic si un tratament prescris, adaptat afectiunii. Reiki nu face decat sa ii confere pacientului un suflu nou, sa il umple de energie, ajutandu-l sa isi mareasca propria capacitate de autovindecare si sa invinga boala. De asemenea, o persoana care beneficiaza de Reiki nu trebuie sa renunte la tratamentul urmat sau sa reduca doza de medicamente administrate. Ingrijirea Reiki este un tratament energetic, mereu personalizat si individual.  

Sedinta de Reiki se poate desfasura si cu pacientul in sezut. Energia reiki canalizata de mainile practicianului transmite un impuls de energie placut, curativ si foarte relaxant. Acesta practica se bazeaza pe capacitatea naturala de care dispunem toti de a ne rearmoniza si reechilibra centrele de energie ale corpului si spiritului. Reiki ne ajuta si sa ne largim viziunea in toate domeniile de viata si sa ne dezvoltam potentialul individual. 

Formarea pentru practicarea Reiki

Formarea pentru practicarea Reiki este simpla si accesibila tuturor, cuprinzand 3 nivele. Cuvantul cheie al primului grad este Autonomia, cel al gradului II este Infinitul, iar pentru gradul III avem Dezvoltarea personala.

Vindecarea prin Reiki se bazeaza pe 5 principii intelepte: 

  • nu te infuria, 
  • nu-ti face griji, 
  • fii plin de multumire, 
  • indeplineste-ti sarcinile cu responsabilitate
  • fii binevoitor cu altii

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *