/
/
Tratamente SPA pentru boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor

Tratamente SPA pentru boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Tratamente SPA pentru boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor
Tratamente SPA pentru boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor

Sistemul osos si cel muscular alcatuiesc aparatul locomotor, cel cu ajutorul caruia ne putem deplasa si putem face diferite miscari. Desi sunt catalogate ca fiind afectiuni ale varstei a treia, multe persoane sufera de bolile aparatului locomotor, acuzand probleme cu oasele si articulatiile indiferent de varsta pe care o au. Cele mai frecvente afectiuni ale oaselor sunt reumatismul, artrita, guta, sciatica, scolioza si osteoporoza. Le vom prezenta pe rand. In ceea ce priveste sistemul muscular, vorbim despre crampele si durerile musculare si, in unele cazuri, de atrofierea musculaturii.

Reumatismul

Este un termen generic care desemneaza afectiunile oaselor si articulatiilor. Reumatismul inflamator regrupeaza zeci de boli, printre care se numara poliartrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta si guta. Reumatismul inflamator afecteaza articulatiile picioarelor, genunchii, umerii si mainile.

Artrita

Este o boala a articulatiilor si se prezinta sub mai multe forme. Cea mai mare parte a formelor de artroza pot aparea la orice varsta, chiar si la copii, si se carcterizeaza prin dureri. Cu toate astea, artrita este o boala a persoanelor trecute de 60 de ani. Artroza este forma cea mai curenta de artrita si poate fi definita ca uzura cartilagiilor articulatiilor. Cand cartlagiile dintre oase se macina, oasele se lovesc intre ele si apar durerile sau pierderea mobilitatii.

Guta

Este o boala metabolica datorata prezentei unei cantitati prea mari de acid uric in sange (hiperuricemie). Cauzele cresterii nivelului de acid uric sunt multiple. Fie este vorba despre o boala (insuficienta renala, hemopatie), de anumite medicamente (diureticele), de situatii specifice (post, efort muscular) si de excesul de anumite alimente (carne, alcool).

Sciatica

Apare in urma unui efort violent sau repetat si se manifesta printr-o durere puternica a coloanei vertebrale. Intre doua vertebre se afla un fel de amortizor cartilaginos care se numeste disc intervertebral, iar acesta este cauza majoritatii cazurilor de sciatica.

Scolioza

Este o deformare a coloanei vertebrale, iar cauzele ei sunt neidentificate in majoritatea cazurilor. Singurele cauze cunoscute sunt de natura neurologica sau musculara.Cand cauza nu este identificata este vorba despre scoloiza idiopatica.

Osteoporoza

Oasele sunt compuse din minerale, in general din calciu. Odata cu varsta, masa oasoasa isi pierde densitatea, iar oasele pot deveni fragile si predispuse la fracturi. Aceasta problema a lor poarta numele de osteoporoza si este specifica femeilor aflate la menopauza.

Crampele si spasmele musculare

Sunt contractii involuntare ale fibrelor musculare. Crampele sunt de scurta durata, iar spasmele sunt crampe prelungite. Durerea provine de la oprirea circulatiei sangelui in muschi, in timpul acestor contractii.

Tratamente alternative ale afectiunilor locomotorii

Fizioterapia este cea mai cunoscuta metoda alternativa de tratare a afectiunilor oaselor si articulatiilor. Durata sedintelor si frecventa lor sunt recomandate de medicul terapeut, in functie de afectiunea tratata. O alta metoda care da rezultate in cazul durerii de oase este terapia cu lumina bioptron. Acesta lumina este asemanatoare cu cea a razelor de soare, de folos in tratarea reumatismului fiind de asemenea si curele de soare.

Terapia cu namol este destinata mai ales persoanelor care acuza dureri de spate, celor care sufera de artrita, osteoporoza sau reumatism. Prin balneoterapie se trateaza durerile de spate, tensiunea sau inflamarea tesutului muscular, durerile cervicale si ale umerilor, artrita. Rezultate foarte bune dau si reflexoterapia, acupunctura, presopunctura si terapia cu venin de albine.

Masajul este metoda ideala de tratare a durerilor musculare, avand efect si asupra celor ale oaselor. Se recomanda masajul de relaxare si masajul yumeiho care amelioreaza cu succes atrofierea muschilor si bolile reumatice.

Thalassoterapia este indicata in tratarea reumatismului cronic, osteoporoza si patologiile coloanei vertebrale. In cromoterapie, rosu este folosit in tratarea artritei, a reumatismului si a tuturor afectiunilor articulare. In mod frecvent este asociata cu sanatatea picioarelor. Sauna cu infrarosu este foarte recomandata persoanelor care au probleme cu oasele si articulatiile deoarece infrarosiile si-au demonstrat eficienta in tratarea durerilor muscular si articulare, precum si a reumatismului.

Prin ergoterapie se reeduca activitatea motrice, afectata in cazul persoanelor care au probleme cu musculatura. Acesta terapie are rol si in utilizarea aparatelor pentru a ajuta functiile osteo-articulare si musculare.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *