Tratamente cosmetice contraindicate vara
In concediu suntem mai relaxati si avem tendinta de a fi mai generosi cu noi insine.
Persoanele care nu au facut niciodata un tratament cosmetic sau cele care si-l fac foarte rar, pot incerca entuziaste unul. Dar… cum te orientezi dintr-o lista lunga de tratamente, care-ti promit tineretea vesnica, sa-l alegi pe cel potrivit pentru tine?
Tratamentele cosmetice benefice tenului tau vara, in concediu, sunt cele de hidratare intensiva, fara extractii, ritualurile spa organice de hidratare sau revitalizare, precum si masajele faciale de relaxare.
Exista anumite proceduri cosmetice care nu fac deloc casa buna cu soarele si prezinta reale pericole pentru tenul tau, atunci cand sunt efectuate vara, indiferent ca esti in concediu sau nu:
– cu extractii agresive: exista riscul de a ramane cu pete inestetice, in locurile unde s-a insistat.
– Tratamentele cosmetice cu retinol (vitamina A), vitamina C pura sau cele de luminozitate si depigmentare (albire) – risc de pete pigmentare sau posibile alergii.
• Arderi cu alfahidroxiacizi (acizi din fructe), phytopeelinguri sau peelinguri chimice
Un adevarat specialist nu ti le-ar recomanda in sezonul estival si te-ar preveni asupra contraindicatiilor. Exista riscuri de efecte secundare si atunci cand sunt efectuate la momentul ideal (toamna). Chiar daca ti se spune ca, folosind o protectie solara FPS 50+, nu sunt efecte adverse, intreaba-te daca esti pregatit(a) sa aplici o crema de protectie solara din doua in doua ore, pe toata durata concediului sau a verii…
este o procedura care inlatura straturile de celule moarte de la suprafata pielii fie prin cristale de oxid de aluminiu “suflate” in jet controlat pe fata, fie prin discuri diamantate. Cum, pe perioada verii, din cauza numarului mic de doritori, ofertele sunt generoase, poti fi tentat(a) sa incerci. Ar fi ideal sa mai astepti un pic pana la toamna. Risc de pete pigmentare pe frunte, nas si pometi.
• Machiajul permanent sau semipermanent
prezinta o multitudine de factori de risc vara. Cum ar fi daca ai ramane pe o perioada de 6 luni cu sprancene de culoare negru – verzui? Sau maro-ul frumos ar deriva intr-un roscat nefiresc? Sau conturul natural al buzelor tale s-ar transforma treptat intr-unul cu tenta violet?? Pe langa posibile alergii, risc de infectare cu herpes, hepatita, HIV… Despre pericolele machiajului semipermanent efectuat la colt de strada sau in saloane unde pregatirea profesionala si igiena lasa de dorit, voi vorbi intr-un articol viitor.
• Epilarea definitiva
este bine de stiut ca epilarea definitiva si soarele sunt incompatibile. Daca te tenteaza maxim ofertele, singurele zone fara riscuri sunt axilele si zonele inghinale. Totusi, daca axilele sunt protejate de soare, in zona inghinala poti aplica o crema cu factor de protectie solara, pe zonele neacoperite de costumul de baie. In cazul in care deja ai inceput sedintele de epilare defintiva pe picioare si brate, stai sub umbrela in orele periculoase, aplica crema cu SPF 50+ din doua in doua ore si imediat dupa ce ai iesit din apa.
Retine urmatoarele aspecte: pe un vas de croaziera, probabilitatea de revenire a clientului, in perioada contractuala a cosmeticienei respective este minima. Reusita tratamentului depinde de constiinciozitatea si bun simt-ul profesional al specialistului.
De multe ori persoanele care efectueaza procedurile sunt aduse, din ratiuni economice, din America de Sud sau tarile asiatice. Asigura-te ca vorbiti in aceeasi limba si esti bine informat(a), inainte sa-ti alegi o procedura cosmetica.
Si nu in ultimul rand, exista un factor psihologic, universal valabil: trebuie sa iubesti cu adevarat aceasta meserie, sa-ti placa sa daruiesti, sa vezi oamenii fericiti, sa muncesti cu pasiune si entuziasm atunci cand toata lumea din jurul tau e in vacanta, se relaxeaza sau se distreaza…
Va doresc o vara frumoasa, pe masura asteptarilor voastre..
Cu drag,
Mirela Paduraru
Trainer Cosmetica & Machiaj profesional
Guest Editor: www.mirelapaduraru.ro
Explorator Wellness Virtual