Primavara este un anotimp special pentru ca este un anotimp al regenerarii, atat sufletesti, cat si trupesti. Este perioada ideala pentru a face o cura de detoxifiere a organismului. Mai ales dupa o iarna lunga si grea, in care corpul a acumulat depozite de toxine, carente serioase de vitamine si minerale, in principal din cauza lipsei de legume si fructe proaspete.
In acest articol vom vedea cum putem intampina primavara cu o minte limpede, un trup curatat de toxine si un spirit plin de entuziasm! Daca ar fi sa facem un top cu cele mai puternice 3 alimente pentru detoxifiere, pentru combaterea asteniei si pentru energizarea corpului primavara, cele mai puternice 3 alimente ar fi:
Pentru a ne bucura din plin de proprietatile acestei plante, va recomand sa o consumati cruda. Stiu ca poate va ganditi ca va pisca de limba, insa pot sa spun ca nu veti regreta, mai ales ca reteta pe care vi-o propun este delicioasa. Nu v-am convins inca?
Ganditi-va numai la multiplele beneficii ale urzicii:
Se spune ca urzica este o planta lacoma, care absoarbe din pamant cantitati mari de substante nutritive si mineral. Deci, nu intamplator este una din cele mai puternice plante de leac de pe la noi.
Revenind la reteta noastra, punem in blender, 2-3 pumni de urzici proaspete cu tot cu codite, 1 banana (pentru textura cremoasa si gust delicios), si lapte de soia / lapte de migdale / apa, in functie de preferinte. Laptele ii va da un gust mai dulce, insa textura va fi mai densa, iar apa ii da o textura foarte fina. Optional, puteti pune cateva frunze de menta pentru un gust racoritor si gustos.
Este un alt aliment-minune care, datorita continutului de clorofila si substante cu actiune diuretica si de drenaj hepatic, ajuta la eliminarea toxinelor.
Pentru a citi continuarea articolului, va rugam sa accesati revista SPA & Wellness Romania nr. 1, aici: https://issuu.com/desprespa/docs/spa-wellness-digital_copy
Autor: Alexandra Iliuta
Explorator Wellness Virtual