/
/
Tipuri de Pilates

Tipuri de Pilates

25 Nov 2011
|

Tipuri de pilates: Pilates este un ansamblu  de miscari si tehnici de respiratie specifice;  cu scopul de a imbunatati flexibilitatea, postura si forma fizica generala.
Acest articol este o introducere in principalele tipuri de Pilates. Diferiti instructori si practicanti au modificat forma initiala a exercitiilor Pilates, metoda pusa la punct de catre Jospeh Pilates.

Iată câteva tipuri de Pilates:

Este greu de spus care este tipul de Pilates cel mai eficient.  De recomandat este sa faci alegerea despre care stii ca se muleaza cel mai bine pe obiectivele tale.
Trebuie sa stii ca anumite metode Pilates se folosesc de aparatura si echipament specializat, in timp ce altele se bazeaza pe utilizarea exclusiva a greutatii corporale.

Stott Pilates

Acest tip de exercitii este adresat in principal coloanei, imbunatateste semnificativ postura , echilibrul si flexibilitatea. Se pune accent  tehnicile  de respiratie specifice.

Pilates Cadillac

Initial a fost gandit  drept un  program destinat imbunatatirii performantelor jucatorilor de golf, acum este extins la scara larga. Se foloseste un aparat de gimnastica numit Cadillac- permite executarea unor exercitii speciale- se lucreaza izolat,  pe anumite grupe musculare.

Winsor Pilates

Programul  propus de Mari Winsor, o profesoara de dans de la Hollywood  este unul dintre cele mai populare tipuri de Pilates. Exercitiile Winsor combina antrenamante usoare (cer o buna concentrare asupra respiratiei) , cu exercitii cardio-cu rolul de a arde cu rapid caloriile.

Reformer Pilates

Aceste exercitii se folosesc de aparatura specializata, pentru a va ajuta sa deveniti mai puternici si mai flexibili. Aparatele opun rezistenta miscarii  si sporesc  astfel nivelul de eficacitate al antrenamentului. De regula, puteti opta pentru un astfel de antrenament la salile de fitness specializate.

Mat Pilates

Exercitiile care se folosesc de o saltea speciala sunt cunoscute sub numele de Mat Pilates.  Este unul dintre cele mai raspandite tipuri de Pilates, pus la dispozitie in marea majoritatea a centrelor de fitness.
Miscarile se realizeaza fie  intins pe spate pe  salteaua speciala, fie sprijinit pe o parte. Aceste exercitii permit utilizarea propriei greutati corporale.  Pentru a spori dificultatea exercitiului se pot adauga cateva accesorii specifice: mingea Pilates, inelul pentru tonifiere, etc.

De stiut este ca instructorul dumneavostra  de Pilates poate interveni adesea asupra programului de exercitii, pentru o mai buna personalizare a antrenamentului. Cateodata  se amesteca mai multe stiluri de Pilates.

Oricare ar fi varianta  preferata, nu uitati ca Pilates nu este numai un antrenament extrem de la moda ci si un mod distractiv si complex de a va pastra in forma.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare