/
/
9 Terapii alternative și complementare cu eficienta dovedita in mii de ani

9 Terapii alternative și complementare cu eficienta dovedita in mii de ani

30 Jan 2021
|
9 Terapii alternative și complementare cu eficienta dovedita in mii de ani

9 Terapii alternative
Terapii alternative și complementare

Terapii alternative și complementare cu eficienta dovedita in mii de ani. Tindem să uităm faptul că cele mai bune tratamente de vindecare ale corpului uman pot fi realizate prin dietă, sau chiar prin mecanismul propriu de autovindecare a corpului uman. Cum? cu ajutorul energiilor, prin suplimente pe bază de plante și altele. Cele mai multe dintre aceste tehnici de vindecare sunt cu mii de ani mai vechi decât medicamentele convenționale. Au un efect deosebit asupra echilibrului intern al organismului.

În ultimele două decenii a existat un interes reînnoit în vindecarea holistică și naturală și, astfel, diverse terapii alternative și complementare de vindecare au fost reacceptate devenind populare atât în India și în întreaga lume.

Terapii alternative: forme si beneficii

Medicina integrativă poate ajuta persoanele cu cancer, stress cronic, durere persistentă, oboseală cronică, fibromialgie și multe alte afecțiuni să gestioneze mai bine simptomele lor și să îsi îmbunătățească calitatea vieții prin reducerea oboselii, durerii și anxietății.

Pentru cei care pe bună dreptate se pierd in multitudinea de termeni vehiculați in ultima perioadă sa ne întelegem că medicina complementară și alternativă este numele cel mai uzual pentru diversele practici de îngrijire a sănătății care în mod tradițional nu au făcut parte din medicina convențională.

În foarte multe cazuri, ca practică de eficacitate și siguranță maximă aceste terapii alternative și complementare sunt combinate cu medicina conventională. Din ce în ce în mai mult in ultimii ani termenul alternativ a fost abandonat și înlocuit cu termeni mai noi, cum ar fi medicina complementară și integrativă, medicina integrativă și sănătatea, sau doar medicina integrativă.

Care sunt principalele terapii alternative si complementare? 

Acupunctura 

Una dintre cele mai cunoscute terapii alternative de vindecare este acupunctura. Tehnica de vindecare își are originea în China antică și a fost practicată de mii de ani. Terapeuții specializati in acupunctură cred pe bună dreptate că bolile și bolile sunt cauzate de dezechilibre ale energiilor universale.

În corpul nostru există căi invizibile prin care energiile Ying și Yang rulează. Aceste două forțe opuse fuzionează constant in mod armonios, dar pot deveni din diverse motive de asemenea, dezechilibrate. Rețeaua de energie a corpului are puncte de acupunctura specifice, care sunt legate de diferite organe sau funcții ale corpului. În această terapie se folosesc ace care sunt inserate în țesutul conjunctiv subcutanat în puncte foarte specifice, care, la rândul său, ajută la a echilibra, încetini sau stimula anumite energii și, astfel, să ofere vindecare.

Terapii alternative: Presopunctura 

La fel ca și acupunctura, presopunctura funcționează pe principiul diferitelor puncte specifice, ele fiind centrele de energie ale corpului uman. Stimularea acestor puncte ajută la corectarea dezechilibrelor în fluxul de energie de viață și, astfel, oferă vindecare. În presopunctură cantitatea corectă de presiune se aplică în aceste puncte vitale din corpul uman folosind mâinile, coatele sau dispozitive specifice pentru a elibera blocaje și pentru a oferi vindecare.

Ayurveda 

Ayurveda este o practică de vindecare vechi, care își are originea în India. Cuvântul Ayurveda este compus din două cuvinte Ayur sensul vieții și Veda sensul de cunoștințe. Ayurveda este o tehnică naturală de vindecare care stabilește echilibrul în organism prin balansul în cele trei forțe fundamentale de viață în corpurile noastre cunoscut sub numele de Vata, Pitta și Kapha. Ayurveda ne învață să trăim în armonie cu natura și să folosim puterea de autovindecare a corpului uman. In plus față de remediile pe bază de plante Ayurveda utilizează, de asemenea, tehnici, cum ar fi meditația, respirația și Yoga.

Aromaterapie 

Aromaterapia este o terapie holistică care utilizează aroma de uleiuri esențiale pentru a îmbunătăți sănătatea, vitalitatea și bunăstarea emoțională. Deși aromaterapiea este menționată în ambele tehnici antice de vindecare, indian și chinez, dar descoperirea de aromaterapie a zilelor moderne este atribuită farmacistului francez, Rene-Maurice Gattefosse. Uleiurile esențiale de aromaterapie pot fi regăsite in unguente, infuzii sau loțiuni externe, creme etc. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pe plan intern; în care acestea pot fi amestecate cu alimente și consumate.

Terapii alternative: Reiki 

Reiki este un proces de vindecare de energie, care își are originea în Tibet și Japonia. Cuvântul Reiki înseamnă Energie Universală a Vieții. Reiki a fost redescoperit în Japonia în secolul al XIX-lea de dr. Mikao Usui din Kyoto, Japonia, care a numit-o Rei-Ki. Reiki este foarte simplu; funcționează prin impunerea de mâini pe diferite părți ale corpului, centre de energie, dând astfel energie vitală pentru toate organele. În timpul sesiunilor de Reiki, practicantul nu-și folosește propria energie, ci servește ca un canal și direcționează energia universală către receptor folosindu-și mâinile. Reiki oferă vindecare prin aducerea armoniei și echilibrului fizic, emoțional, mental și spiritual în organism.

Homeopatia 

Homeopatia are originea în Germania în secolul al 18-lea. Este unul dintre cele mai populare și acceptate tipuri de medicină alternativă. Homeopatia se bazează pe filozofia că atât cura și boala provin din aceeași situație. Substanța, care provoacă o boală în doze mari, dă un efect medicamentos atunci când este utilizată în doze foarte mici. Astfel, simptome similare cu cea a bolii sunt create pentru a vindeca boală. Homeopatia utilizează, de asemenea, plante aromatice și medicamente naturale.

Terapii alternative: Naturopatie 

Naturopatie ca numele sugerează este o terapie alternativă de vindecare în care numai metode naturale sunt folosite pentru a ajuta la capacitatea de auto vindecare a organismului uman. Terapii de vindecare, ar fi fitoterapie, cromoterapie, terapia cu ozon, reflexologie, terapie de masaj și altele pot fi clasificate în naturopatie.

Reflexoterapie

Reflexologia implică aplicarea presiunii în anumite zone de pe picioare, mâini sau urechi. Teoria este că aceste puncte corespund diferitelor organe și sisteme ale corpului. Presarea lor este considerat a afecta pozitiv aceste organe și starea generală de sănătate a unei persoane.

Oamenii din întreaga lume folosesc această terapie pentru a completa tratamente convenționale pentru diverse boli, inclusiv anxietate, cancer, diabet, funcția renală, și astm.

Unele studii au constatat că reflexologia poate îmbunătăți depresia și anxietatea, poate ajuta pacienții cu boli cardiovasculare, diminua greața și oboseala date de chimioterapie, și poate reduce stresul, în general.

Terapii alternative: Medicina chiropractică

Munca chiropractică este larg acceptată în comunitatea medicală, și, astfel, se califică mai mult ca un medicament „complementar” decât alternativ. Practica se concentrează pe sistemul musculo-scheletic și nervos, tratarea problemelor din spate, gât, articulații, brațe, picioare și cap.

Cea mai comună procedură efectuată de chiropracticieni este manipularea coloanei vertebrale, aka o „ajustare”, care implică aplicarea forței controlate (de obicei mâinile chiropracticianului) articulațiilor care au devenit hipomobile.

Ideea este că mișcarea comună, uzuală devine restricționată atunci când țesuturile înconjurătoare sunt rănite fie în timpul unui singur eveniment, fie prin intinderea un mușchi în timpul unei sesiuni de ridicare a unei greutăți sau prin stres repetitiv, sau printr-o postură deficitară pe perioade lungi de timp.

Ce spun studiile stiintifice despre chiropractica?

Ajustările chiropractice sunt menite să restabilească mobilitatea și să slăbească mușchii, permițând țesuturilor să se vindece și durerea să se rezolve. Studiile de cercetare, în general, afirma eficacitatea sa care sugerează că poate îmbunătăți diverse probleme cum ar fi dureri de coloană cervicală sau dureri lombare.

Ajustările chiropractice sunt menite să restabilească mobilitatea și să slăbească mușchii, permițând țesuturilor să se vindece și durerea să se rezolve. Studiile stiintifice, în general, afirma eficacitatea sa care sugerează că poate îmbunătăți diverse probleme cum ar fi dureri de coloană cervicală sau dureri lombare.

Terapii alternative: cand le utilizam?

Aceste terapii alternative pot fi utilizate cu mare succes pentru preventie si au rezultate senzationale in stadiile incipiente ale bolilor. Acum mii de ani oamenii erau mult mai aproape de natura, mult mai atenti la semnalele emise de corpul lor si actionau mult mai repede atunci cand simteau ca a aparut un dezechilibru. Astazi, din pacate, rareori ne concentram pe preventie si tot atat de rar reusim sa depistam o afectiune intr-un stadiu incipient.

Pentru stadiile mai avansate de boala, aceste terapii complementare și alternative promovate în medicina integrativă deși dau rezultate excelente nu sunt înlocuitori absoluți pentru îngrijirea medicală convențională. Pentru o vindecare corectă și completă trebuie utilizate împreună cu tratamentul medical standard.

Cu drag,

Larisa Marinica

Pagina FB: Wellness 4 People – https://www.facebook.com/Terapiicorporale.SpaSpecialist.Yoga.SpaManagement

Cu drag,

Larisa Marinica

Specialist Spa, Yoga & Wellness

Email: office@desprespa.ro
9 Terapii alternative și complementare cu eficienta dovedita in mii de ani
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊

Hai în comunitate!

Larisa Marinica

Larisa Marinica

Specialist Spa, Yoga & Wellness

Prenume
Mail

Articole similare

Boluri tibetane – tipuri, utilizari, beneficii
Boluri tibetane - tipuri, utilizari, beneficii
Acupunctura – Vindecare, Armonie, Evoluție Personală
Acupunctura - Vindecare, Armonie, Evoluție Personală
Sanatatea coloanei vertebrale – sanatatea ta
Sanatatea coloanei vertebrale - sanatatea ta

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *