/
/
Terapia cu lipitori – Partea a II – a

Terapia cu lipitori - Partea a II - a

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Terapia cu lipitori - Partea a II - a
Terapia cu lipitori

Terapia cu lipitori. Daca in prima parte a acestui articol am vorbit despre beneficiile terapiei cu lipitori, impreuna cu un scurt istoric al terapiei care ne arata ca terapia a fost folosita de-a lungul secolelor de multe popoare in tratarea diverselor afectiuni, in partea a II-a vom afla mai multe detalii practice privind terapia.

Terapia cu lipitori: Cum se manifesta actiunea vindecatoare a lipitorilor?

Glande salivare cu rol terapeutic

Cum poate o creatura atat de ciudata reuseste sa vindece atatea afectiuni si sa fie atata de benefica pentru organismul uman? Secretul consta in glandele salivare cu rol regenerator. Multiple investigatii au demonstrat ca aceste substante secretate de glandele salivare, nimerind in sangele corpului uman:

  • au  efect anestezic, antiinflamator
  • actiune anti-edem, micsorand probabilitatea formarii trombelor, activand microcirculatia, dinamica sangelui si a limfei,
  • intarind sistemul imunitar

Hirudina 

Este cea mai importanta substanta secretata si totodata cel mai pu­ternic anticoagulant cunoscut la ora actuală in medi­cină. Ganditi-va ca saliva lipitorilor contine 45% hirudina! 

Acid hialuronic natural

Lipitorile vii mai conţin si acid hialuronic natural, care este cu mult mai eficient decat cel realizat pe cale artificala, in fabricile de medi­camen­te, avand o actiune mai lar­ga, ajutand structura ligamen­tara si struc­tura musculara sa fie mai elas­tice.

Factor reflexogen

De re­gula, lipitorile sunt aplicate pe punc­tele cunos­cute in acupunctura, facilitand astfel de­blo­carea meri­dia­nelor ener­getice.

Re-echilibrarea campului energetic

Recent, a fost descoperita o alta actiune terapeutica foarte interesanta a lipitorilor: ele genereaza un ultrasunet inter­mitent, pe o frecventa de la 40 la 250 de megahertzi. Ne putem imagina celulele corpului uman  ca niste bile, iar atunci  cand lipitoarea sta pe corpul uman, aceste bile vibrea­za, ca si cum ar dansa pe o „melodie” cu efecte vindecatoare. Plecand de la această descoperire, s-a fotografiat aura corpului uman si s-a constatat ca in timpul hirudoterapiei culorile aurei sunt mult mai vii si mai frumos conturate. 

Actiune antibacteriana 

Foarte interesant este ca locul inciziei ramane steril 48 de ore, si nici o bacterie nu poate patrunde pe-acolo in organism. Timp de doua zile, zona aceea ramane curata, nu se poate infecta!

Terapia cu lipitori: Cum are loc terapia propriu-zisa?

O sedinta incepe prin aplicarea lipitorilor (de la una la cinci, uneori şi 10, simultan). La pri­mele se­din­te, o lipitoare poate sa se hraneas­ca chiar si 3 ore! Ur­ma­toarele sedinte dureaza intre 30 si 45 de minute – depinde de locul unde se apli­ca si cat de aproape sunt vasele sanguine. De obi­cei, lipitoarea trebuie lasata s se desprinda singura de pe corpul pacien­tului, intrucat frecventa ultrasunetelor regenereaza celulele si resta­bileste echi­librul aurei energetice. Exista si posibilitatea ca pacientul sa-si aplice singur lipitorile, atunci cand doreste sa efectueze tratamentul acasa.

Cate sedinte de hirudoterapie sunt necesare pen­­­tru vindecarea unei boli?

 – In functie de patologia pacien­tului,  se fac aproximativ 10-15 sedinte pentru  afectiu­nile care nu pun mari probleme: tromboflebita, varice, mialgii, discopatii etc. Dar la bolile grave tratamentul poate sa dureze si doi ani!

Ce se intampla cu lipitorile, dupa ce sunt folo­site in terapie?

– Pentru ca se hranesc cu sange, lipitorile sunt de uni­­ca folosinta! Lipitorile utilizate in hirudoterapie fie sunt date pacientilor, intr-o sticluta, sa le ia acasa, fie sunt omorate, intrucat sangele cu care se hranesc la o incizie le ajunge pentru un an de zile de via­ta, astfel ca orice risc de infectare trebuie prevenit. Dar daca sunt luate acasa, sunt foarte usor de intretinut,  trebuie doar sa li se schimbe apa.

Surse:

http://lipitori.ro/tratament

http://www.tratamenteculipitori.ro/

http://www.formula-as.ro/2012/1035/terapii-alternative-58/sanatate-cu-lipitori-dr-grigore-seremet-15504

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *