/
/
Tehnologia Scenar – Echilibrare energetica in Clinica Eliade

Tehnologia Scenar - Echilibrare energetica in Clinica Eliade

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
scenar 1 1200x400 1 1024x341 1
https://www.clinicaeliade.ro/scenar-terapie-de-bio-feedback/

In China, un vindecator bun era recunoscut dupa numarul mic de pacienti. Acum, spitalele si clinicile de top isi datoreaza recunoasterea numarului mare de pacienti. In mileniul al III-lea al umanitatii, medicul sau terapeutul se confrunta cu o situatie paradoxala: ei trebuie sa gaseasca o solutie rapida pentru a salva viata sau sanatatea unei persoane care timp de ani de zile a actionat impotriva ei insasi prin nerespectarea unor principii corespunzatoare de viata. Iar solutia, adeseori si in disperare de cauza, vizeaza preponderent simptomele sau presupune interventii chirurgicale la limita. 

Preventia, asadar, este o veriga cruciala in mentinerea sanatatii. Analizele si consultatiile medicale periodice pot fi salutare, in acest sens.

Tehnologia Scenar permite o evaluarea electrica pe suprafata pielii si identificarea acelor zone cu potential „asimetric”. Beneficiile utilizarii acestei tehnologii constau in caracterul non-invaziv al screeningului, usurinta cu care se poate identifica un potential electric particular pe o anumita arie cutanata si evaluarea dinamicii generale energetice a organismului. Suplimentar, tot ca element al preventiei, prin aplicarea unui protocol general, organismul incepe sa se auto-regleze pornind dinspre dimensiunea energetica.

Avantajul acestei tehnologii consta, asadar, in faptul ca valorizeaza si utilizeaza ceea ce alte abordari terapeutice nu iau in seama, respectiv corpul energetic, una dintre expresiile acestuia fiind dimensiune sa electro-magnetica.

Un alt avantaj major il constituie posibilitatea utilizarii acestei tehnologii exact in momentele de criza si exact pe zona traumatizata. De exemplu, o fractura de coaste, care nu permite imobilizare gipsata poate fi abordata inca de la inceput cu un tratament Scenar pentru a diminua durererea si a permite pacientului sa respire mai usor. In asemenea situatii toata simptomatologia inflamatorie conexa traumatismului scade in intensitate inca de la prima sedinta. Mai mult, prin operarea pe zona perturbata energetic sunt mobilizate resursele de substanta si energie din intregul organism pentru refacerea echilibrului, iar din punct de vedere informational este reinstaurat principiul ordinii prin intermediul semnalelor electrice neuro-similare care lucreaza in sistem de biofeedback, adica in permanent dialog cu organismul.

Cunoasteti oare multe asemenea tehnologii care sa stimuleze propria capacitate de vindecare a organismului? 

Semnificativ este si avantajul dat de caracterul holistic al acestei tehnologii. Actionand asupra unei arii cutanate, semnalele electrice ajung pe portiunea corespunzatoare de la nivelul cortexului. De la acest nivel, sistemul nervos da o serie de comenzi pentru refacerea echilibrului. Astfel, toate componentele sistemului adaptativ sunt mobilizate si directionate coerent pentru indeplinirea unei prioritati absolute – refacerea homeostaziei. Concomitent se instaleaza o stare generala de bine, prin imbunatatirea somnului, echilibrarea poftei de mancare, ameliorarea starii psiho-emotionale.

Asadar, tehnologia Scenar, nu lucreaza doar pe sistemul muscular, osteo-articular, vascular, limfatic, endocrin sau pe organe ci se adreseaza intregului, prin intermedierea sistemului nervos. Abordarea clasica terapeutica tinteste aria cu probleme; tehnologia Scenar ia in considerare si mobilizeaza intregul.

Cand omul ajunge la spital/doctor/terapeut el are de regula un disconfort, chiar o durere. Spre deosebire de alte abordari, tehnologia Scenar permite reducerea imediata durerii intr-o maniera neinvaziva si fara efecte secundare. Prin stimularea fibrelor nervoase C, sunt eliberate in organism neuropeptide specifice cu efect analgezic si antiinflamator. Substante din familia endorfinelor sunt secretate in cascada iar efectele sunt resimtite foarte rapid. Se reduc sau chiar dispar starile de tensiune, insomniile, migrenele si in locul acestora apare o stare de armonie interioara pe care unii o caracterizeaza ca fericire fara obiect.

Paul Ivan – Terapeut Scenar Gradul 4

Clinica Eliade​  

Pentru Programari sau informatii suplimentare ne puteti contacta la: 0374.46.66.66/0374.48.88.88

www.clinicaeliade.ro 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *