/
/
Te asteptam la plaja artificiala

Te asteptam la plaja artificiala

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Te asteptam la plaja artificiala
Foto: Aviatiei Wellness Center

Plaja artificiala nu este menita doar sa ne aduca aminte de zilele insorite, cand leneveam fara griji pe un sezlong sub umbrela sau sub razele fierbinti ale soarelui, capatand un bronz frumos si bucurandu-ne de vacanta.

Plaja artificiala ne aduce mai multe beneficii decat atat, chiar daca toate cele de mai sus ne par a fi indeajuns. Plaja artificiala ne ajuta sa ne bucuram de beneficiile terapiei prin lumina, rezultatele acestei terapii fiind intens studiate in lumea intreaga.

Plaja artificiala Aviatiei Wellness Center functioneaza cu fototerapie, utilizand o lumina asemanatoare cu cea a soarelui, insa fara a contine raze ultraviolete nocive, de aceea acest tip de terapie este sigura chiar si pentru cei care au alergie la soare sau prezinta alunite la risc.

Obtinerea acestei lumini terapeutice se realizeaza folosind o tehnologie de ultima generatie Suntech, reusind sa imite lumina naturala si aducand beneficii incontestabile atat la nivel fizic, cat si psihocomportamental.

De ce sa incerci plaja artificiala

Efectele luminii in plan fizic si psihic sunt deja dovedite stiintific:

– Terapia prin lumina trateaza, previne si vindeca depresia si tulburarile anxioase;

– Creste sensibilitatea la insulina in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2, de aceea in multe tari ale lumii terapia cu lumina este utilizata pentru toti pacientii suferinzi de diabet si boli metabolice, dar si pentru cei ce prezinta risc de a dezvolta aceste boli, caci aceasta terapie joaca un real rol in preventie (1)

– Ajuta la reglarea nivelului de glucoza in sange (reglarea glicemiei);

– Fototerapia ajuta in tratarea multor afectiuni dermatologice, neavand efectele adverse ale tratamentului standard, medicamentos. Asadar, fototerapia este utila in ameliorarea si tratarea dermatitelor atopice, in psoriazis, vitiligo, eczema.

-Terapia prin lumina imbunatateste functiile pulmonare, fiind recomandata atat celor cu un stil de viata sanatos, cat si celor care locuiesc in orase cu nivel de poluare inalt, celor care fumeaza sau celor suferinzi de astm.

– Creste capaciatatea de regenerare a organismului si scurteaza perioadele de convalescenta;

– Creste imunitatea generala a organismului;

– Imbunatateste memoria si capacitatea de atentie, prevenind totodata bolile mintale;

– Terapia prin lumina imbunatateste circulatia sanguina si oxigenarea corpului;

– Este utila in cresterea performantelor sportive, dar si in cazul celor care se afla in tratamente de recuperare, care au un tonus muscular scazut sau practica sedinte de kinetoterapie;

– Terapia prin lumina este utila si copiilor, neavand niciun risc asupra pielii, asa cum se intampla in cazul expunerii la soare;

– Imbunatateste functiile pielii, are efect de intinerire pe termen lung;

– Terapia prin lumina este recomandata si femeilor insarcinate, imbunatatind circulatia sanguina si scazand riscul de a dezvolta depresie postpartum(2);

Alte observatii privind plaja artificiala

Terapia prin lumina nu creste riscul de cancer la nivelul pielii, nu prezinta niciun factor de risc asupra alunitelor si poate fi practicata inclusiv de catre femeile insarcinate sau de catre copii.

Aviatiei Wellness Center

Surse:

(1) Light therapy for better mood and insulin sensitivity in patients with major depression and type 2 diabetes: a randomised, double-blind, parallel-arm trial

(2) Efficacy of light therapy for perinatal depression: a review

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *