/
/
Sugestii Feng Shui pentru Craciun

Sugestii Feng Shui pentru Craciun

21 Dec 2011
|
pietre iStock 000019210878 copie mica 1024x820 1
Zen pebbles. Stone spa and healthcare concept.

Perioada Craciunului s-a umplut de stres in cazul multora dintre noi. Tocmai de aceea, este nevoie de o arma eficienta pentru a combate agitatia si a crea o atmosfera calda, placuta si vesela – de pilda, Feng Shui. Culorile alese, locul in care asezi bradul si formele decoratiunilor au o importanta mai mare decat crezi. Iar noi ne-am propus sa gasim combinatiile ideale pentru imbracarea caminului in vesminte de Sarbatoare.

Iata cateva idei practice pentru o atmosfera de Craciun cat mai relaxanta, in cadrul careia energiile pozitive sa curga neintrerupt:

Conform Feng Shui, in atmosfera rece trebuie sa aduci in casa energia si culorile elementului de Foc. Asadar, vor fi de ajutor: lumanarile, un semineu, luminitele de brad si decoratiunile aurii, violete, roz si rosii. Chiar daca aceste nuante iti vor incalzi locuinta, nu uita nici de principiul Feng Shui al echilibrului – este recomandat sa temperezi culorile foarte puternice cu tonalitati cromatice neutre, din sfera albastrului, albului sau bejului.
O atmosfera in care accentul pe Foc este prea puternic ar putea cauza dereglari emotionale si chiar tensiune sau furie. Incaperile neechilibrate din punct de vedere cromatic sunt cauza lipsei de energie cu care se confrunta atat de multe familii in perioada Sarbatorilor.

Pozitia bradului de Craciun

Daca ai lecturat eBook-ul nostru despre decorarea locuintei in stil Feng Shui, stii deja ca exista anumite reguli pentru fiecare incapere. Tot in eBook vei gasi si Bagua, harta energiilor, de care te poti folosi in amenajarea casei. In ceea ce priveste bradul, acesta apartine elementului Lemn, asa ca va trebui plasat intr-o zona compatibila cu acesta:

Est (Sanatate si Familie)
Sud-Est (Abundenta si Bogatie)
Sud (Faima si Reputatie)

Nu trebuie sa te ingrijorezi nici daca bradul tau nu incape in locurile mai sus mentionate. Tot ce trebuie sa faci este sa mentii echilibrul, daca nu prin pozitie, atunci prin culori. Ti-am pregatit o lista cu celelalte zone Feng Shui, care, desi nu sunt compatibile cu elementul Lemn, pot fi armonizate cu conditia sa respecti gama corespunzatoare de culori la decorarea pomului de Craciun.

Nord (Cariera) – albastru, gri, negru, alb
Nord-Est (Bogatie spirituala) – rosu, roz, galben, culori pamantii
Sud-Vest (Dragoste) – rosu, roz, galben, culori pamantii
Vest (Creativitate) – gri, culori pamantii, alb
Nord-Vest (Socializare) – gri, culori pamantii, alb
Centru (Inima) – aceleasi culori precum in zonele Nord-Est si Sud-Vest

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *