/
/
Stresul ascuns

Stresul ascuns

04 Feb 2020
|
DSC 4599 1024x684 1
Stresul ascuns

In articolul precedent am vorbit despre stres, despre ce se intampla cu noi cand suntem stresati, cum se naruie frumoasa cetate a propriului organism. Despre acele momente in care stim ca suntem stresati si, constienti fiind de efectele nocive, putem alege o modalitate de relaxare.

Astazi este despre acele zile ”ciudate” in care ne trezim obositi dupa un somn odihnitor, in care ne taram in loc sa mergem, ne intrebam daca mai avem creier si toate merg incet si aiurea. Acele zile in care vrei sa stai si sa faci ”nimic”.

Senzatiile de oboseala, iritare, tristete, furie, frica etc. sunt cauzate tot de hormonul stresului.

De data aceasta clopotelul stresului nu suna din cauze externe ci interne, cetatea are un inamic in interior. De la o articulatie accidentata, contracturi musculare, microbi, indigestie, boli cronice pana la o banala deshidratare. Problema apare cand suntem invatati sa cautam cauze in exterior. O persoana, un loc, un fenomen sunt de vina si cream un cerc vicios. Daca stii ca ai o sinuzita cronica sau nu ai baut apa de cateva ore nu cauta vinovati in afara, ii poti gasi, dar nu te ajuta cu nimic.

Din contra, cetatea ta va suna si mai mult clopotelul, iar tu vei avea de-a face cu o cantitate dubla de stres: biologic si psihologic. Rezultatul este imbatranirea prematura cu toate bolile ei, de obicei debutand in jurul varstei de 40 de ani. De aceea e bine sa invatam tehnici de eliberare de stres atat fizic cat si psihic. Ele nu ne ingreuneaza viata, ci din contra, o simplifica. Banalul pahar cu apa la trezire sau pus pe birou si reumplut la fiecare 2 ore face minuni atat pe termen scurt (veti fi mult mai calmi si relaxati), cat si pe termen lung (va veti mentine tineretea timp indelungat). La fel mentinerea spatelui drept pe parcursul zilei.

Ce alte tehnici anti-stres mai putem aplica? Le vom dezvalui in articolul urmator si in cadrul Retreat-ului: https://travelle.ro/rediscover-your-power/

Cristina Poenariu, psiholog si trainer dans anti-stres la Mukti Retreats


85071762 490989295163100 735284313582469120 o 1 1024x576 1
Subiecte:Yoga

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare