/
/
Spondiloza lombara – top 5 cele mai eficiente exercitii

Spondiloza lombara - top 5 cele mai eficiente exercitii

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Spondiloza lombara - top 5 cele mai eficiente exercitii
Spondiloza lombara – top 5 cele mai eficiente exercitii

In continuarea articolului cu video referitor la exercitiile pentru spondiloza cervicală, Larisa Marinica, ti-a pregatit cele mai eficiente 5 exercitii pentru preventia si tratarea spondilozei lombare. 

Spondiloza lombara înseamnă o degenerare osoasă, înseamnă îmbătrânirea coloanei vertebrale și se întâmplă la mai mult de 10 la sută din populație. 

Simptomele spondilozei lombare sunt: durerea, inflexibilitatea sau rigiditatea musculară. 

Cele cinci exerciții sunt foarte ușor de executat sunt la îndemâna oricărei persoane și nu necesită niciun fel de pregătire special.

Tot ceea ce este necesar sa ai este o salteluta. (vezi la sfarsitul articolului filmarea cu cele 5 exercitii)

[00:01:22.170] – Pregtirea inainte de intrarea in exercitiu

Intâi și întâi ne asigurăm că avem corpul destul de încălzit și nu pornim brusc și nu executăm aceste exerciții cu o oarecare viteză. Să reținem faptul că fiecare exercițiu trebuie executat lent, cu o conștientizare a inspirului și a expirului. Rețineți.

[00:01:45.510] – Primul exercitiu – Spondiloza lombara

Sunteți pregătiți? Vom începe primul exercițiu ne vom așeza în poziție culcat spatele drept, pe podea genunchii flectați, mânuțele pe lângă corp. După care, menținem genunchiul stâng flectat. Aducem genunchiul drept cât mai aproape de piept și ridicăm nasul, ca să spun așa, cat mai aproape de genunchi. Rămânem aici 10 secunde numărând 1 2 3 4 5 6. 7. 8. 10. După care urmează stângul. Se execută exact aceeași mișcare numărând la fel 10 secunde deci acesta a fost primul exercițiu.

[00:02:42.250] – Al doilea exercitiu – Spondiloza lombara

Al doilea exercițiu în primul și în primul rând este important să ne asigurăm că abdomenul este bine activat că împingem cu pelvis în podea, așa încât să simțim că ne aplatizam complet coloana vertebrală care este paralelă cu podeaua. Al doilea exercițiu despre care vă spuneam: ridicăm ambii genunchi în același timp și ne imbrasisam rămânând aici 10 secunde. Foarte bine. Revenim.

[00:03:24.290] – Al treilea exercitiu 

De asemenea ce se mai poate face: următorul exercițiu din nou menținem stangul flectat, iar dreptul îl aducem la piept. Iar stângul îl menținem la 45 de grade și rămânem aici între 10 și 15 secunde. După care, alternativ, schimbăm poziția. Aducând stangul la piept, ne asigurăm că împingem foarte bine cu coloana vertebrală în podea. Menținând dreptul în aer la 45 de grade. Foarte bine!

[00:04:14.140] – Al patrulea exercitiu pentru Spondiloza lombara

Următorul exercițiu. întindem mânuțele lateral. Ne asigurăm că avem coloana complet întinsa, bine relaxată pe podea tragem piciorusele la piept si ne rotim coloana către dreapta, privirea rămânând catre stanga. Ne asigurăm că genunchii ating podeaua. Ramânem aici între 10 și 15 secunde. După care revenim. Centram. Poziție neutră. încă o dată ne verificăm coloana în așa fel încât să simțim musculatura abdominală activată. Împinge cu pelvisul în podea și ne rotim. Ne asigurăm că umărul drept rămâne lipit de podea. Foarte bine.

[00:05:29.080] – Al cincilea exercitiu – Spondiloza lombara

Incă un exercițiu va promisesem cinci, am să va arat încă unul în plus, pentru că acesta funcționează foarte bine și ori de câte ori simt nevoia că am fie coloana vertebrală foarte rigidă, fie apar dureri, mă ajută foarte mult. Mânuțele încrucișate, manuța stanga pe umărul drept, mânuța dreaptă pe umărul stâng, și ne rotim: ridicam genunchiul stâng. Aducem cotul drept. Ridicam genunchiul drept aducem cotul stâng și ținem o secundă, doua secunde. Iar aceste exerciții se execută 15 repetiții pe un picior. 15 repetiții pe celalalt picior.

Să nu uităm că tot ce înseamnă coloană vertebrală, sau tinerețea coloanei vertebrale, ține de noi in primul rand. Tine de menținerea noastră activă în fiecare zi. ține de exercițiile fizice pe care le executăm corect. Tine, la urma urmei, de un lifestyle, de un stil de viață cât mai sănatos. 

Larisa Marinica 

Specialist Spa, Yoga & Wellness

Wellness 4 People https://www.facebook.com/Yoga.Terapiicorporale.Spaspecialist

Email: spawellness@yahoo.com

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *