Relaxare, hrana sanatoasa, SPA, ateliere de dezvoltare personala, oameni noi, voie buna. Cam asta ar fi definitia unei vacante perfecte. Cel putin pentru mine. Dintotdeauna am optat pentru vacantele in care pot combina utilul cu placutul, din care pot invata ceva, din care pot cunoaste oameni deosebiti. Asa a fost si SPAVENTURA – un proiect aflat la inceput, o noua definitie a vacantei, si care, sper eu, sa prinda radacini si in sufletele romanilor.
Desi cand ne gandim la vacanta, mintea inca zboara spre vacante all inclusive, cu mese bogate si unda verde la carnati, cartofi si prajituri – multa lume a inceput sa prinda gustul vacantelor in scop de sanatate, a retreaturilor de detoxifiere sau a taberelor de sanatate.
Iar SPAVENTURA este o vacanta in care nu numai ca beneficiezi de un meniu compus de un nutritionist (adica de mine J), smoothie-uri energizante, ci si o ocazie prin care tu si copii tai puteti explora gusturi si alimente noi, intr-o forma atractiva. Copiii se pot implica activ in prepararea anumitor mancaruri servite prin cadrul atelierelor de gatit, in timp ce tu te poti rasfata o ora la SPA sau poti opta pentru o drumetie prin natura.
SPAVENTURA poate fi un demo la cum ar arata 3 zile din viata ta, daca ai manca sanatos, la ore fixe, cu sucuri sanatoase pe post de gustari, in loc de clasica rontaiala de la birou. Si desi primul SPAVENTURA a durat doar 3 zile, rezultatele nu au intarziat sa apara. Lumea s-a simtit mai usoara, cu mai multa energie si pofta de viata, unii si-au reglat digestia, altii au reusit sa mai imbrace un kilogram in timp ce altii au dat jos surplusul. Meniul este special compus pentru a regla metabolismul si pentru a-ti da energie – ca sa poti face fata unei zile pline de workshopuri si activitati.
Nu va asteptati la cine stie ce mancaruri exotice cu denumiri nebanuite. E vorba despre mancaruri simple, dar combinate corect, in cantitati rezonabile, atat cat sa nu ne invite la somn (cum se intampla de obicei dupa o masa grea), ci sa dea energie pentru intreaga zi. Ne-au delectat simturile somonul in crusta de susan si sos de portocale, salata de cruditati cu piept de curcan, morcovi, telina, nuca si mar. Nu au lipsit nici supele crème – iar, la final ne-am bucurat de un humus cu sos verde de menta si spanac asezonat cu delicioasa salata taboule.
In schimb, am servit delicioase smoothiuri din fructe intre mese, care nu numai ca ne-au rasfatat papilele gustative, ci ne-au dat si un plus de energie. Am fost intampinati cu zmeurada (un fel de limonada facuta cu zmeura), am degustat si sucul de goji (despre care nu as fi putut crede nicioadata ca ar putea fi atat de delicios atunci cand e combinat cu menta, miere si lamaie). Copiii au savurat la maxim smoothie-ul cu lapte, cacao, banana, vanilie, seminte de in si scortisoara dar si cel facut cu pepene, ghimbir, miere,menta si lamaie. Nu a lipsit nici smoothie-ul cu fructe de padure sau cel cu ananas si piersici – care a fost deliciul serii.
Au fost 3 zile in care m-am simtit mai energizata si cu mintea mai limpede decat as fi fost dupa o vacanta la mare. E drept ca si vacantele all inclusive au farmecul lor de netagaduit, insa uneori, si organele noastre au nevoie de o pauza, de o detoxifiere, de ceva sanatos.
Alexandra Iliuta
Wellness Advisor
Explorator Wellness Virtual