/
/
Sauna cu ozon – metodă de detoxifiere și rejuvenare

Sauna cu ozon - metodă de detoxifiere și rejuvenare

Ultima actualizare în 26 Apr 2023
|
Sauna cu ozon la Clinica Eliade
Sauna cu ozon la Clinica Eliade

Cum ar fi dacă, în doar jumătate de oră, sistemul tău imunitar se întărește, durerea se ameliorează și te simți mai puțin stresat și mai revigorat? Detoxifierea este răspunsul, iar aceasta poate fi obținută în urma unui tratament cu ozon, considerat unul dintre cei mai puternici agenți detoxifianți. Aburul și căldura activează circulația în organism, asigurând o mai bună oxigenare prin faptul că aburul este combinat cu ozon, un gaz alcătuit din trei atomi de oxigen, de aceea mai este denumit și oxigen activat.

Printre proprietățile pentru care ozonul este foarte apreciat se află cele antioxidante, antiinflamatoare, antivirale și antibacteriene.

Componentă importantă în orice program detox

De secole, oamenii apelează la abur pentru purificarea pielii, detensionarea musculară, accelerarea circulației și pentru relaxare. Sauna cu ozon reprezintă o terapie simplă și la îndemână pentru menținerea sănătății întregului corp, fiind recomandată de experți și ca tratament antiaging și de wellness. Sauna cu aburi de ozon scufundă practic corpul în aburi, lăsând toate porțiunile de piele să intre în contact cu ozonul. Și, prin stimularea glandelor sudoripare, sauna sporește capacitatea epidermei de a curăța și elimina toxinele din organism.

De asemenea, o mai bună circulație a sângelui îmbunătățește textura pielii și conferă un aspect tineresc. Căldura umedă deschide porii și permite ozonului să fie absorbit în profunzime pentru a ajunge la depozitele adipoase și la țesutul limfatic (responsabil cu 90% din fluidele corporale). Astfel, tratamentul cu ozon este considerat cea mai bună alegere și cea mai eficientă pentru a obține rezultate maxime de purificare și eliminare a reziduurilor dăunătoare. Creșterea temperaturii corpului determină și eliminarea naturală a bacteriilor, virusurilor, paraziților și fungilor, crescând puterea organismului de a lupta cu radicalii liberi și cu agenții patogeni.

Această căldură indusă în organism prin acțiunea ozonului eliberează și presiunea pe care toxinele acumulate în sistemul limfatic o au asupra ficatului, funcția hepatica redobândindu-și sănătatea și buna funcționare.

Avantajele saunei cu ozon

Iată câteva dintre principalele beneficii pe care sauna cu ozon le are asupra organismului:

  • Crește semnificativ gradul de oxigenare a țesuturilor și celulelor
  • Crește aportul de oxigen și de nutrienți în întreg corpul
  • Contribuie la arderea a 500-600 de calorii după o singură ședință de 30 de minute
  • Contribuie la detoxifiere și eliminarea toxinelor
  • Stimulează sistemul imunitar și combate inflamațiile
  • Combate bacteriile și virusurile
  • Se dovedește eficientă în tratarea problemelor pielii
  • Relaxează musculature și sporește flexibilitatea articulațiilor
  • Grăbește timpul de recuperare după traumatisme
  • Stimulează vasodilatația periferică, ameliorând durerea
  • Elimină infecțiile virale indiferent de cauza acestora
  • Accelerează procesele metabolice ale organelor interne

Potrivit noilor cercetări, terapiile care apelează la temperaturile crescute se dovedesc eficiente în cazul programelor de detox și în scăderea sistemului imunitar, precum și în managementul durerii, cancerului, artritei, tensiunilor musculare și în tratamentului afecțiunilor circulatorii. Sauna cu ozon este folosită la scară largă pentru întărirea imunității, combaterea problemelor articulare și reumatice, atenuarea durerilor provocate de discurile vertebrale herniate, creșterea rezistenței generale a organismului, tratarea rănilor și arsurilor, vindecarea acneei, coșurilor și a altor probleme dermatologice. Tratamentul împotriva stresului și oboselii poate fi efectuat tot cu ajutorul ozonului, acesta fiind aplicat cu succes și în întinerirea pielii și înfrumusețare.

Cum funcționează sauna cu ozon

Sauna efectivă înseamnă să stai așezat dezbrăcat pe scaun într-o capsulă prevăzută cu o deschizătură – capul rămâne afară pentru ca tu să nu inhalezi aburii de ozon când aceștia sunt pompați în cabină. Temperatura din cabină ajunge la 36-40 de grade, iar temperatura corpului crește cu circa 2 grade. Senzația este de relaxare și întreaga procedură durează în jur de 30 de minute. Umiditatea și căldura emanate de sauna cu ozon determină transpirația, care este normală și care deschide porii. Astfel, ozonul este pompat în cabină printr-un generator conectat la aceasta. Aburii de ozon ajung să trezească sistemul imunitar și să intre la nivel celular sporind energia acestora, accelerând metabolismul și eliminând toxinele acumulate.

Ce faci înainte, în timpul și după procedură

Specialiștii de la Clinica Eliade îți recomandă să te hidratezi bine înainte de tratamentul cu ozon. Este ideal să bei 4-6 pahare cu apă, însă nu și băuturi pentru sportivi și nici cele cofeinizate. Sauna cu ozon nu este recomandată în următoarele situații: suferi de o afecțiune cardiacă, te confrunți cu hiper sau hipotensiune arterială, ai hipoglicemie, febră, ești însărcinată, ești la menstruație, ai implanturi electrice, te confrunți cu probleme de coagulare, epilepsie sau ai sub 12 ori peste 80 ani.

În timpul saunei trebuie să fii complet dezbrăcat pentru ca ozonul să pătrundă eficient în toate straturile pielii. Dacă, în timpul procedurii, este nevoie ca temperatura să fie redusă, un specialist va fi prin preajmă pentru a-ți oferi suportul necesar. De asemenea, comunicarea cu specialistul se poate face prin intermediul unui monitor. Poți transmite oricând dacă resimți vreun nivel de disconfort la un moment dat.

După ședință se recomandă odihna și hidratarea cu apă filtrată ținută la temperatura camerei, pentru a crește absorbția ozonului. De asemenea, la 1 oră după încheierea procedurii poți face un duș sau o baie în cadă pentru a continua detoxifierea. Poți avea în vedere un masaj sau un drenaj limfatic, astfel încât procesul de eliminare a toxinelor să fie complet.

Cât de des este recomandată sauna cu ozon?

Frecvența depinde de starea individuală de sănătate, de planul de tratament și de recomandările specialistului. În general, se efectuează o medie de 2-3 ședințe pe săptămână la începutul procedurilor. Dacă se dorește o abordare mai agresivă, acestea pot avea frecvență de 4-5 ori pe săptămână. Ulterior, în scop terapeutic, este indicat să se realizeze câte 2 ședințe pe săptămână pentru ca, după obținerea unor rezultate satisfăcătoare, ritmul să se reducă la 1 ședință pe săptămână.

Pentru programari sau eventuale intrebari, contacteaza-ne:

Adresa web: www.clinicaeliade.ro

Telefon: +40 (748) 01 11 11 / +40 (756) 082 204 / +40 (742) 131 111

Adresa: Bd. Mircea Eliade, nr. 36, Sector 1, Bucuresti

Program: Luni-vineri 08:00-20:00 / sambata si duminica – inchis

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *