/
/
Sanatatea tenului: la ce foloseste o lotiune tonica?

Sanatatea tenului: la ce foloseste o lotiune tonica?

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
lotiune tonica in functie de tipul de ten
Sanatatea tenului: la ce foloseste lotiunea tonica?

Astăzi continuăm să vorbim despre sanatatea tenului: la ce foloseste o lotiune tonica pentru fata? Putem să sărim peste ea, sau nu?  

Vom afla tot de la Ana Ciobanu – trainer in estetică facială, cu foarte mulți ani de experiență în centre spa de lux atât din țară cât și din strainatate. Poți să citești selectia de mai jos, sau sa vezi filmarea (la sfarsitul textului): 

Loțiunea tonică este o loțiune este o soluție apoasă îmbogățită cu foarte multe principii active

[00:01:13] – Ana Ciobanu, trainer estetica faciala si terapeut spa

Loțiunea tonică este o soluție, un produs cosmetic indispensabil in îngrijirea zilnica. Se folosește imediat după partea de demachiere și este practic o extensie a părții de curățare. Vine ca o completare și o echilibrare a pielii, in ideea ca pielea să fie pregătită pentru următoarele ingrediente active (din seruri, din creme) care se vor aplica pe ea. 

Si cea mai buna lotiune tonica o alegem în funcție de tipul nostru de ten.

[00:02:24] – Ce loțiune tonică folosim pe un ten gras

Vom folosi o lotiune matifianta cu rolul de a normaliza această secreția glandelor sebacee.

[00:02:36] – Ce loțiune tonică folosim dacă avem un ten uscat

Vom opta pentru o loțiune tonică cu rol, îmbogățită cu elemente nutritive pentru acest tip de ten și ne vom folosi de acidul hialuronic care conferă hidratare. Ne vom folosi de colagen de structurile acestea hidratante.

[00:03:02] – Ce loțiune tonică folosim dacă avem un tip de ten sensibil

Vom folosi o loțiune tonică special creată pentru acest tip de ten și vom folosi acest tonner pentru decongesionare, pentru calmare și vom căuta ingredientele de la hamamelis, de la musetel, de la aloe-vera,  toate cu structura aceasta de a desensibiliza și de a calma pielea.

[00:03:32] – Ce loțiune tonică folosim dacă avem un ten mixt

Vom putea aduce din multitudinea de loțiuni tonice cea mai potrivită pentru a normaliza secretul de glande,  secretul de sebum la nivelul zonei T și restul feței de a o hidrata foarte bine. 

[00:03:50] – Cum aplicăm loțiunea tonică, odată identificat tipul de ten?

Alegem loțiunea tonică în funcție de tipul de ten și o aplicăm cu un cottonet alb. Punem o cantitate de produs foarte moderată și începem să ștergem fața de la frunte. Coborâm către gât și decolteul. Stergem peste tot și atunci și practic tenul este pregătit pentru pasul următor în care noi vom vorbi despre următoarele ingrediente care se vor aplica pe ten.

[00:04:27] – De ce este lotiunea tonica atat de importanta pentru sanatatea tenului?

Odată ce ne curățăm tenul cu un produs de curățare, pH-ul pielii sare. Se dezechilibrează. Acesta este fundamental și acum intervine rolul acestei loțiuni tonice. 

Loțiunea tonică vine să echilibreze acest PH și să facă ca pielea, baza practic, să fie pregătită pentru absorbția corectă a următoarelor ingrediente. Orice produs de curățare pe care il aplicăm la suprafața pielii, pune în dezechilibru acest această manta protectiva – filmul hidrolipidic. Punând în dezechilibru, unele il usuca, unele il cresc practic activitatea, de aceea începem să folosim și să beneficiem de lotiunea tonica. 

Faza de curățare include partea de demachiere, o dată și partea de loțiune tonică o o închide practic. 

Lăsam să se usuce foarte bine aceasta loțiune tonică pe ten (cam 30 de secunde). După aceea, începem să aplicăm următoarele produse cu care eu voi vorbi în următorul video: despre seruri, despre creme, despre tot ceea ce punem pe ten când el este deja pregătit:

La ce foloseste lotiunea tonica?

NOU: Invata sa-ti faci o Cura Anti-Aging la tine acasa! 

Vei învăța în aceast Curs Anti-Aging la care te poți înscrie chiar de-acum. 

“Cum să estompezi ridurile și să-ți remodelezi fața 100% natural în doar 3 săptămâni, indiferent de vârstă” este Singurul Curs Anti-Aging complet din România

Cursul durează doar 3 săptămâni, timp în care, în varianta LIVE vei participa alături de Ana Ciobanu la 6 Webinarii Online. În varianta înregistrată, tu decizi când le parcurgi.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *