Locul in care te afli iti influenteaza semnificativ sanatatea – prin mediu, prin persoanele cu care interactionezi si prin emotiile pe care le traiesti. Iar cum o mare parte a timpului o petreci probabil la munca, este clar ca slujba devine un factor decisiv pentru starea ta generala.
Este interesant cand ne gandim ca investim foarte mult in locuintele noastre si in activitatile legate de timpul liber, dar prea putin ne preocupa starea noastra din timpul serviciului.
Locul de munca reprezinta pentru multi o tranzitie, o „bifa” in rutina zilnica, ceva ce trebuie facut si atat. Ceea ce uitam este ca petrecem muncind peste 60% dintr-o zi, iar acest timp este crucial pentru sanatatea noastra.
Alocand cateva minute pentru completarea acestui chestionar, devii parte din proiectul desfasurat de despreSpa.ro si EXEC-EDU: „Performanta se obtine prin echilibru”. Sub egida acestui slogan ne-am propus sa atragem atentia companiilor asupra unei concluzii deja demonstrate in multe alte tari din lume: starea de bine ne face mai productivi, ceea ce inseamna un avantaj pentru ambele parti (angajat si angajator).
Raspunsurile tale la intrebarile din chestionar ne vor ajuta sa obtinem o imagine clara asupra felului in care locul de munca influenteaza starea ta de bine si a colegilor tai. Pentru a avea o viata sanatoasa pe termen lung, nu este suficient sa desfasori cateva activitati speciale in afara orelor de lucru. Dimpotriva, este nevoie de o preocupare in acest sens 24 din 24. De aceea, este foarte important:
– ce mananci la birou;
– cata miscare faci la birou;
– cum iti gestionezi emotiile;
– daca si cum reusesti sa iti pastrezi calmul si linistea interioara;
– daca si cum reusesti sa iti „citesti” organismul si sa observi eventualele simptome problematice in timp util…
…si lista poate continua.
Ajuta-ne sa facem primul pas spre constientizarea importantei starii de bine la locul de munca! Sanatatea este cel mai pretios lucru pe care fiecare dintre noi il are, asa ca principala noastra preocupare (inainte de cariera si alte idealuri) trebuie sa fie mentinerea ei pe termen lung. Iar raspunsurile tale pot fi decisive pentru strategia de well-being pe care responsabilii din compania in care lucrezi o vor putea adopta pe viitor. Scopul final este ca tu si colegii tai sa lucrati intr-un mediu care sa stimuleze atat eficienta, cat si starea de bine, iar programul de lucru sa corespunda exact nevoilor voastre!
Explorator Wellness Virtual