Sănătate și răsfăț într-o înghețată. Dacă ar fi sa facem un top al celor mai indragite deserturi pe timp de vara, cu siguranta inghetata ar fi pe primul loc. Si nu intamplator. Stiati, spre exemplu, ca inghetata actioneaza asupra zonelor fericirii din creier si ca desertul rece intretine starea noastra de bunadispozitie, prevenind depresia? Nu degeaba Hipocrate recomanda inghetata ca medicament bolnavilor sai.
Pe de alta parte, stim ca ispititoarele sortimente de inghetata din magazine sau din meniurile teraselor sunt adevarate bombe calorice, cel mai adesea incarcate de E-uri, coloranti si conservanti cat incape.
Asa ca azi o sa va prezint o reteta de inghetata simpla, usoara, delicioasa, si mai presus de toate, sanatoasa. Si daca tot capsunile sunt la putere in perioada asta, zic sa profitam la maxim!
– 2-3 banane coapte bine;
– o cana si jumatate de capsuni;
– zeama de la jumatate de lamaie;
– un indulcitor natural (poate fi sirop de artar, pulbere de Stevie, miere, sirop de agave .etc) – dupa gust;
– 1/2 cana de lapte de migdale / nuci caju / orez, care va surade mai mult;
– optional: pulbere de vanilie (bio);
– pentru ornat: mix de nuci caju, migdale, nuci rasnite;
Punem de cu seara la congelat bananele – care vor fi taiate in rondele de aproximativ 1 cm si stropite cu lamaie, pentru a preveni oxidarea, dar si pentru ca dau un gust grozav. Punem si capsunile intregi la congelator.
A doua zi punem toate ingredientele intr-un blender, care, daca vreti sa “supravietuiasca” fructelor congelate – trebuie sa aibe musai peste 800 W. Ornam cu bucatelele de nuci rasnite si voila! Inghetata noastra e gata!
Daca te-ai indragostit de acest desert, simte-te liber data urmatoare sa experimentezi cu ce fructe iti plac!
Alexandra Iliuta
Wellness Advisor
Explorator Wellness Virtual