Odata cu frunzele colorate care se desprind usor din copaci, odata cu ploile si cu vantul care sopteste povesti neintelese, incepem parca sa ne simtim mai apatici, mai devitalizati si cu mai putina energie. Acest lucru e normal, daca stam sa ne gandim ca nivelul seretoninei scade odata cu vizitele tot mai scurte ale razelor Soarelui si odata cu zilele care isi amputeaza din luminozitate, putin cate putin.
Totusi, daca avem grija de felul in care ne hranim, putem sa avem parte de o toamna plina de energie si entuziasm. Una din retetele care cu siguranta va va umple trupul si sufletul de energie este salata de quinoa, pe care am imbinat-o cu delicioase arome de menta si grepfruit.
Quinoa este un aliment care energizeaza si creste rezistenta fizica. Nu intamplator, acum 5000 de ani, incasii foloseau aceasta cereala in ritualurile lor, intrucat oferea vigoare si putere luptatorilor. Este una dintre putinele plante care contine toti aminoacizii esentiali, facand astfel din aceasta pseudo-cereala o sursa completa de proteine. Organismul tau foloseste apoi aminoacizii pentru a crea proteinele din muschi, piele si celule.
– 200 gr quinoa;
– 1 castravete mic;
– 2 rosii;
– cateva frunze de menta si frunze de patrunjel proaspete;
– grepfuit;
– un morcov / ardei ;
– ulei de masline;
– zeama de lamaie;
– putina miere;
– sare dupa gust;
Avand un gust fad, quinoa merge aproape in orice combinatie, asa ca simtiti-va liberi sa experimentati cu legumele si/sau fructele care va plac.
Spala cu atentie si combina cele 200 de grame de quinoa cu dublul cantitatii de apa sau cu supa de pui si fierbe timp de aproximativ 15 minute, pana cand semintele devin translucide si cand germenii semintelor ies ca un fel de coada din “coaja”.
Taie grepfruit-ul cubulete si restul legumelor marunt (pentru o absorbtie mai buna). Adaugam dressingul si alte condimente, dupa gust.
Alexandra Iliuta
Wellness Advisor
Explorator Wellness Virtual