/
/
Ritualul de 15 minute care te va face sa iubesti diminetile

Ritualul de 15 minute care te va face sa iubesti diminetile

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
dreamstime m 164713968 1024x643 1
Ritualul de 15 minute care te va face sa iubesti diminetile

Diminetile reprezinta adesea o provocare. Se aude alarma, tu te intorci brusc si apesi butonul de amanare. In aceste momente, ti se pare ca acele 15 minute „extra” inseamna o doza indispensabila de odihna. Dar cum ar fi sa petreci acel sfert de ora bucurandu-te de un ritual menit sa iti transforme radical inceputurile zilei? Poate ca prima data va fi greu, insa in timp iti vei multumi pentru faptul ca ai scapat de tentatia butonului „snooze”. Iti va fi din ce in ce mai usor sa te trezesti devreme, cu bateriile incarcate pentru o noua zi. Iata ce ai de facut in ritualul de 15 minute care te va face sa iubesti diminetile!

Ritualul de 15 minute: In primele cinci minute: conecteaza-te cu propriul corp

Ia-ti timp sa iti intinzi musculatura. Atunci cand pui pentru prima oara picioarele pe pamant, intinde-ti mainile si „saluta” dimineata. Apoi, ridica-te si fa o intindere completa. Inspira si expira adanc de cateva ori, apoi pune mainile pe sold. Ce obtii facand aceste lucruri? Te ajuti sa constientizezi ca esti in interiorul propriului corp. In loc sa sari din pat si sa treci in graba intr-o noua zi, te conectezi cu propria persoana si iti aliniezi dimineata la momentul prezent. 

Urmatoarele cinci minute: promite-ti ceva

Multi oameni de succes se uita in oglinda in fiecare dimineata si isi spun diverse afirmatii incurajatoare. Daca nu te simti confortabil cu acest lucru, atunci poti recurge la orice alt gest care sa te asigure ca te simti bine in propria piele. Incearca sa iti promiti ca vei face tot ce tine de tine pentru a avea o zi buna – vei evita sa te enervezi, vei face o fapta buna etc. 

Ritualul de 15 minute: Ultimele cinci minute ale ritualului: curata spatiul

Inainte de a intra la dus si a te imbraca, aloca putin timp curateniei. Fa patul, scutura pernele sau fa ordine in bucatarie. Aceste gesturi simple ii transmit corpului ca iti pasa de el si de mediul in care traiesti. Poate ti se va parea dificil sa te tii de acest obicei, dar vei vedea ca sentimentul de a veni acasa intr-un spatiu curat si ordonat este inegalabil. 

Dupa ce vei integra cei trei pasi simpli in ritualul zilnic, vei incepe sa iubesti diminetile. Scrie-ne cum ti s-a schimbat viata!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *