/
/
Rezisti 24 de ore fara sa te plangi?

Rezisti 24 de ore fara sa te plangi?

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Rezisti 24 de ore fara sa te plangi?
Rezisti 24 de ore fara sa te plangi?

„Daca ai timp sa te plangi, inseamna ca ai timp si sa faci ceva in privinta lucrurilor care nu iti convin.” – Anthony J. D’Angelo

Ce raspunzi de obicei atunci cand te intreba cineva cum esti sau ce mai faci? „Bine, dar…” este raspunsul pe care multi dintre noi il rostim in cea mai mare parte a timpului. Aproape intotdeauna exista un „dar”. Gasim adesea motive aparent justificabile sa ne plangem, insa adevarul este ca de cele mai multe ori acordam mult prea multa atentie unor situatii pe care nu avem cum sa le schimbam. 

Rezisti 24 de ore fara sa te plangi?

Acest sentiment constant de nemultumire nu aduce insa absolut nimic. Este egal cu zero. Nu castigam nimic, ba dimpotriva – pierdem. Pierdem energie, acumulam emotie negativa si ne concentram pe problema in loc sa gasim solutii. 

Dar iata ce putem face concret pentru a renunta mai usor la obiceiul de a ne plange:

1. Nu uita ca uneori amabilitatea este mai buna decat dreptatea

Atunci cand apare un conflict, avem tendinta sa ne facem singuri dreptate si sa lasam egocentrismul sa iasa la iveala. Atunci cand cautam o rezolvare amiabila insa, nu ne facem un bine doar noua, ci si persoanei cu care am intrat in conflict. Vei fi surprins sa vezi cum reactioneaza o persoana careia ii raspunzi cu bunatate!

2. Fii bun cu tine!

Evita critica si crede cu adevarat ca faci tot ce iti sta in putinta. Adesea ne judecam prea aspru, iar de aici si o serie de ganduri negative. Devenind mai intelegatori cu noi insine si cu cei din jur, vom reduce semnificativ si tendinta de a ne plange. 

3. Cauta lucrurile pentru care ar trebui sa fii fericit

Cu alte cuvinte, practica recunostinta! Este foarte simplu – atunci cand se intampla ceva ce nu iti convine, gandeste-te la lucrurile care merg bine si pentru care ar trebui sa fii recunoscator. Cu siguranta vei gasi cateva zeci sau chiar sute!

4. Nu ii lasa pe altii sa iti influenteze punctul de vedere

Usor de spus, greu de pus in practica. Insa necesar. Indiferent daca este vorba de cunostinte, colegi sau chiar familie ori prieteni, nu trebuie sa lasi nicio persoana sa iti altereze punctul de vedere sau sa te convinga ca un lucru in care crezi foarte mult nu ar fi corect. Atentie insa: iti trebuie un filtru emotional foarte bun pentru a-ti da seama cand sfaturile celor din jur sunt menite sa te ajute si cand acestea au scopul de a crea confuzie in mintea ta.

5. Concentreaza-te pe solutii

Cu siguranta se vor ivi ocazii cand anumite situatii nu vor fi ideale. In asemenea momente este bine sa inspiri si expiri adanc, pana cand simti ca esti linistit si capabil sa iei o decizie rationala. Focusul tau trebuie sa fie intotdeauna pe solutii!

6. Cronometreaza cat rezisti fara sa te plangi

De fiecare data cand iti vine sa te plangi de un anumit lucru, controleaza-te si schimba subiectul. Exerseaza cat mai mult aceasta stare de multumiri si propune-ti sa te autodepasesti. Rezisti macar 24 de ore fara sa te plangi?

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *