Mancare pentru bebe? Nicidecum. Doar daca nu ne gandim ca si noi, adultii, suntem niste copii mai mari. Va propun un dejun satios, sanatos si hipocaloric si, mai ales, rapid: 100 g iaurt + 50 g urda + 1 lingura seminte de chia + 3 linguri fructe de padure decongelate (sau o lingura de dulceata, daca nu aveti la indemana). Se amesteca semintele de chia in iaurt si se lasa 5-10 minute, sa se inmoaie. Apoi se paseaza urda, pana se obtine o crema de branza. Se adauga fructele de padure si se serveste intr-un recipient estetic. Este un dejun bogat in proteine si acizi grasi omega 3, cu efect antiinflamator si antioxidant si sarac in calorii. Si, foarte important, tine de foame multe ore, pentru ca foamea nu este in programul de stil de viata sanatos.
Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
www.sigina.ro
Poate ca nu ai mai incercat nimic raw vegan pana acum. Si poate nu te incanta prea tare idea unui fel de mancare care nu numai ca nu contine nimic de origine animal, dar, culmea, mai este si crud! Daca ti-as spune insa ca poti face un desert raw out of this world: extreme de gustos, foarte sanatos, gata in 5 minute (nu exagerez!) si care devine solutia perfecta pentru momentele in care ti-e pofta de ciocolata? Te-ai incumeta sa il incerci? Iti mai promit ca te vei indragosti de el, mai ales ca fiecare lingurita din aceasta budinca de ciocolata te va incarca efectiv cu energie! Va trebui sa pui intr-un bol urmatoarele ingredient: ¼ cana seminte de chia, 2 linguri de pudra de roscove (I se mai spune si carob), 1 lingura de pudra de cacao si 1-2 linguri de miere, dupa gust. Dupa ce amesteci totul foarte bine, pune budinca o ora la frigider si pregateste-te apoi sa o devorezi: provoaca dependent!
Tudor Tomescu
www.tudortomescu.com
Ingredientele pentru un delicious tofu cu fasole verde si pastarnac sunt urmatoarele: 125 g de tofu, 100 g de fasole verde, 100 g de pastarnac, o portocala, o stea de anason, doua linguri cu miere, un catel de usturoi, sare si piper. Intai, faurim sosul, impreunand intr-o tigaie zeama portocalei, steaua de anasom si miere, pe care le lasam pana capata o consistenta cremoasa. Oparim pastarnacul, apoi il caramelizam in unt si miere. Il presaram cu sare. Tofu il rumenim usor in unt si il tratam cu sare si piper. Fasolea verde o sotam in unt si catelul de usturoi, apoi o asezonam. Astfel, mancarea ce ne hraneste atat fizic, cat si psihic si emotional, este ispravita in circa 15 minute. Mirosul si gustul deosebit de puternic, dulce si iute, al anasonului invioreaza starea de spirit.
Larisia si Ovidiu Ionesi
www.samsara.ro
Articolul a fost publicat in Revista SPA & Wellness – editia Februarie 2015.
Explorator Wellness Virtual