Rețeta Lassi ayurvedică pentru stimularea digestiei. Lassi este o bautura ayurvedica, care nu numai ca are un gust minunat, dar ajuta si la imbunatatirea focului digestiv (“agni”) si la echilibrarea celor 3 doshe (Vata, Pitta, Kapha).
Exista multe retete pentru aceasta bautura, insa cea pe care v-o prezint azi este tridoshica, adica va ajuta sa va echilibrati doshele, indiferent ca apartineti tipologiei Kapha, Pita sau Vata. Condimentele folosite stimuleaza focul digestiv, fiind recomandata dupa masa, dar si ca o gustare de dupa-amiaza. O plăcere și pentru papilele gustative, dar și o mângâiere pentru corp.
Ai nevoie pentru a prepara o rețetă de lassi ayurvedică de:
2 cani de iaurt ( se poate pune si lapte batut)
2 cani de apa rece
1 varf de cutit de ghimbir uscat si macinat
1 varf de cutit de cardamom macinat
1 varf de cutit de sare
1 lingura de apa de trandafiri
2 linguri de zahar/ miere
Pregătești așa: Toate ingredientele se amesteca in blender, apoi torni băutura într-un pahar. La final putem decora bautura cu coaja de lamaie rasa pe razatoarea mica si cu frunze de menta proaspătă.
Așadar, nicio zi fără Lassi ayurvedică!
Pofta buna!
Alexandra Iliuta
Wellness Advisor
Explorator Wellness Virtual