/
/
Resveratrolul și efectele lui miraculoase

Resveratrolul și efectele lui miraculoase

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Resveratrolul si efectele lui miraculoase

Resveratrolul și efectele lui miraculoase, despre care trebuie să afli și tu. Suntem inca in anotimpul cald si gasim din abundenta in aceasta perioada fructe si legume proaspete. Acestea contin o multitudine de principii active binefacatoare pentru corpul nostru si cu efecte miraculoase pentru piele.

Azi voi aborda efectele miraculoase ale RESVERATROLULUI si FLAVONOIDELOR, antioxidanti de exceptie ce se gasesc in cea mai mare cantitate in samburii si pielitele de struguri, cei mai bogati antioxidanti polifenolici cu efecte benefice asupra procesului de imbatranire a celulelor, atenuarea varicelor, relaxarea musculaturii si eliminarea celulitei.

Resveratrolul și efectele lui miraculoase. Care e rolul lui?

RESVERATROLUL are un rol esential in refacerea elasticitati pielii, catifelarea ei, impiedica formarea nodulilor limfatici adiposi si subcutanati. În continuare voi aduce in atentia voastra prin intermediul specialistilor o serie de binefaceri ai acestor superoxidanti.

 “Legumele si fructele contin peste 4000 de flavonoide. Acestea constituie o categorie importanta de antioxidanti dietetici si sunt responsabili de capacitatea de protectie a legumelor si fructelor impotriva razelor solare, fungilor etc”, declara Dr. Guohua Cao.

Murele, afinele, coacazele negre, socul negru, strugurii rosii au continut semnificativ de antocianini si flavonoizi care au capacitate puternic antioxidanta.” – articol publicat pe 4 august 2004 in Jurnalul Stiintific pentru Hrana si Agricultura, 84(13):1771-1782.  

Unul din cei mai reputati specialisti in nutritie, medicul roman dr. Calin Marginean, ne pune la dispozitie o multitudine de date argumentate stiintific despre efectele benefice ale fructelor si legumelor de culoare inchisa,  bogate in acest antioxidant miraculous RESVERATROLUL!

Am selectat cateva din argumentatiile dumnealui despre efectele benefice ale acestui antioxidant:  

“…deoarece aceste fructe si legume de culoare NEAGRA contin… un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adica de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!! “ 

Fructele si legumele in care gasim din abundenta resveratrolul:

“- Intai de toate se gaseste in general in fructele de culoare indigo-visiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cirese NEGRE, struguri NEGRI, samburii de struguri NEGRI (dar si albi), mure NEGRE, corcoduse NEGRE, coacaze NEGRE, prunele inchise la culoare, AFINE, varza rosie, ceapa rosie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRA, fasolea NEAGRA, dar si din varza de Bruxelles (care poate fi consumata si fiarta), fragi, alune.

– Resveratrol exista intr-o cantitate de 50-100 mg / g pielita de strugure. Mai mult decat dublul oricarei alte surse identificate”.

Efectele antioxidante, de preventie si vindecare ale RESVERATROLULUI le-am selectat in functie de actiunea lor asupra structurii pielii, a vaselor sanguine, a imunitatii, anti-tumorale si efectele antiimbatranire:

“- Are un efect de distrugere tumorala directa, actionand impotriva oricarui tip de localizare tumorala. Dar mai ales asupra celor hormono-dependente (san, uter, ovar, testicul, prostata, ficat, stomac) si a melanomului malign (cea mai periculoasa localizare canceroasa a pielii si una dintre primele 3 localizari tumorale ca agresivitate).


– Confera o protectie deosebita materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutatii.

– Este SINGURUL anti-oxidant care actioneaza direct pe gena Matusalemica (sau ”gena longevitatii”) având capacitatea de a creste durata si calitatea vietii.


– Are si efect de potentator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele si vitaminele intalnite in cale, amplificand efectele acestora de zeci-sute de ori !!!


– Are un potential anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E la un loc. 

– Este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina E in protectia anti-oxidativa a LDL-colesterolului. 

– Este un vasodilatator arterial. 


– Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhiband eliberarea Histaminei), antibacteriene si antiinflamatoare.


– ­ elasticitatea articulatiilor, stimuland sinteza fibrelor de colagen atat la nivel articular, cat si in piele (astfel avand si un rol cosmetic). Preintampina ridarea si imbatranirea pielii, mentinandu-i elasticitatea si tineretea.

Calitatile resveratrolului ca si “hormon vegetal” – fito-estrogen”:

“a) Reprezinta cel mai puternic fixator de Calciu in / din oase (alaturi de exercitiul fizic), prevenind si combatand eficient osteoporoza;
b) Confera protectie vasculara majora, chiar si la barbati;
c) Protejeaza celulele nervoase impotriva efectelor devastatoare ale stresului + maresc durata de viata a acestora + se opun apoptozei (mortii) acestora !
d) (Fito-) estrogenii sunt substante inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creste sinteza antioxidantilor endogeni, a substantelor necesare corpului etc.”

SANATATE: acesta este beneficiul obtinut prin consumul de fructe din abundenta, bineînteles combinate echilibrat astfel incat excesul de fructoza sa nu aduca un plus de kilograme.

Maria Mihaiu

Cosmeticiana & Trainer Cosmetica 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *