/
/
Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate

Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate
Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate

Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate. Soluții pentru infecțiile respiratorii.

            În plin sezon de gripă și în mijlocul unei potențiale epidemii mondiale de coronavirus, 5 dintre cei mai mari specialiști români în medicina integrativă au vorbit aseară la conferința-eveniment „Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate” despre sănătate și soluții de vindecare ale infecțiilor respiratorii.

             Evenimentul a marcat lansarea primei cărți de medicină integrativă în limba română, coordonată de fondatorul fitoterapiei moderne în România, renumitul Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor, „Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice.

            Am aflat cum și ce să facem ca să facem față bolii sau bolilor care ne pot afecta la nivel respirator de la specialiștii Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor , Gen. Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Acad. Prof. Dr. Adrian Restian, dr Corneliu Moldovan și Dr. Biochimist Cristina Mateescu.

Respiră pentru viață Așadar, cum luptăm cu virușii respiratori?

Chiar și cu cei mai periculoși? Răspunsul vine simplu, structurat și la obiect de la Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor. „E mai bine să prevenim decât să tratăm, chit că e vorba de un simplu guturai sau de o gripă. Întăriți-vă sistemul de apărare al organismului prin odihnă – minim 8 ore de somn pe zi, mișcare, alimentație curată și sănătoasă și un stil de viață ordonat.

Dacă vă alegeți cu răceli și cu gripe, atunci ajutați-vă corpul să lupte cu boala. Țineți aproape de vitamina C naturală, minim un gram pe zi, plus fructe și legume bogate în vitamina C naturală. Goji, măceșe, cătină. Zilnic, atât în forma naturală, cât și sub formă de siropuri, extracte, ceaiuri, infuzii. Ați făcut febră? Nu vă speriați! Febra este o reacție de apărare a organismului și ea arata că luptăm cu boala. Dacă, însă, febra ajunge la cote prea înalte, mizați pe chinina și pe coaja de salcie – infuzii. Sunt febrifuge naturale“, punctează academicianul.

Alte simptome asociate răcelii și gripei? Secreții nazale abundente?

Atunci inspirați și trageți pe nas apa sărată călduță, faceți infuzii și băi de aburi cu plante aromatice, ulei de eucalipt, cimbru. Tușiți? Sirop, tinctură sau infuzie de Ciuboțica Cucului – vă va ajuta să expectorați și să vă vindecați mai repede“

            La rândul ei, Cristina Mateescu, cercetător la Institutul de Bioresurse Alimentare a completat discursul academicianul Bojor prin propunerea de soluții de vindecare din stup.

            Propolisul face minuni în infecțiile respiratorii. El vindecă și previne îmbolnăvirile, pentru că are efect fiziologic asupra corpului uman. “Prin proprietăţile sale antimicrobiene, antiinflamatoare şi anestezice, propolisul s-a dovedit spectaculos de eficient în tratarea unor afecţiuni ale aparatului respirator. În multe cazuri, utilizarea acestuia poate depăşi eficacitatea unor medicamente cunoscute pentru tratarea acestor afecţiuni. Un alt avantaj al propolisului? Poate opri rapid durerea.

            Iată și o listă a afecţiunilor care pot beneficia rapid de efectele propolisului: faringitele cronice şi rinosinuzita cronică, amigdalitele, traheitele şi guturaiului. Administrat intern, propolisul nu produce dezechilibre ale florei bacteriene normale, întrucât acţionează prin stimularea factorilor imunologici specifici şi nonspecifici şi produce o creştere a rezistenţei generale a organismului faţă de boală”, adaugă specialista.

            Cartea „Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice” prezintă detalii despre anatomia aparatului respirator și afecțiunuile acestuia, precum și diferitele metode de prevenire și tratare a acestora. Sunt descrise terapii care completează și potențează efectul tratamentelor alopate (fitoterapie, homeopatie, acupunctură, aromaterapie, gemoterapie, apifitoterapie, ozonoterapie, presopunctură etc), grăbind vindecarea.            

Cartea poate fi găsită în librarii, online și pe site-ul https://www.medicinas.ro/.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *