/
/
Remediu pentru insomnii: tehnica de respiratie 4-7-8

Remediu pentru insomnii: tehnica de respiratie 4-7-8

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cel mai bun remediu pentru insomnii: tehnica de respiratie 4-7-8
http://www.dreamstime.com/stock-photos-woman-worry-anxiety-her-bed-insomnia-sleeplessnes-sleeplessness-symptom-unstable-mood-image32439593

Putem cheltui o avere pe vitamine, minerale, mancaruri organice si superalimente care sa incarce organismul de substante hranitoare, insa cu siguranta unul dintre cele mai importante aspecte pentru sanatatea noastra ramane un somn de foarte buna calitate. A dormi cel putin 6 ore pe noapte este vital pentru functionarea optima a organelor. Din pacate insa, nu tuturor ne este foarte usor sa obtinem acest minim necesar de odihna. Unii muncim prea mult si pierdem noptile cu alte activitati. Altii se culca la ora potrivita, dar nu reusesc sa adoarma ore intregi. Probabil stii si tu senzatia cand stai cu capul pe perna un timp indelungat, iar dupa zeci de minute de foit si intors, esti inca treaz. 

Care este cel mai bun remediu pentru insomnii?

Exista zeci de remedii recomandate pentru rezolvarea acestei probleme. De la pastilele pentru somn, la melatonina, bai calde sau un pahar cu vin inainte de culcare, oamenii sunt tentati sa incerce orice pentru a adormi mai repede. Si chiar daca anumite metode dintre cele enumerate ar putea functiona pe moment, ne lipseste inca o solutie pe termen lung care sa ne vindece insomniile. Cel mai bun remediu testat impotriva insomniei este asa-numita tehnica de respiratie 4-7-8, care poate fi exersata oriunde si oricand.

Ce presupune tehnica de respiratie 4-7-8?

„Impinge” cerul gurii cu varful limbii. Limba trebuie sa fie chiar in spatele tesutului din spatele dintilor frontali. Mentine-o acolo pe tot parcursul exercitiului. 

Cu limba in aceasta pozitie, expira adanc pe gura (este normal sa auzi acel sunet). Apoi, inchide gura si – fara a face vreun zgomot – inspira pe nas timp de patru secunde. Acum tine-ti respiratia pentru 7 secunde. La final, expira complet pe gura timp de 8 secunde(varful limbii ramane permanent mentinut pe cerul gurii). 

Repeta trei cicluri ale acestui exercitiu de respiratie. Incearca-l in momentele cand nu poti dormi si vei vedea ca rezultatele apar aproape instant. Poti face exercitiul de respiratie si in timpul zilei – este excelent pentru eliberarea tensiunilor acumulate. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *