Cancerul reprezinta o categorie de boli caracterizate printr-o diviziunea necontrolata a unui grup de celule, care au capacitatea de a invada alte tesuturi din organism, fie prin creștere directa in tesuturi adiacente (invazie) sau prin migratia celulelor spre locuri mai indepartate in organism (metastaza).
In continuarea articolului de saptamana trecuta, va recomand o serie de remedii naturiste in afectiuni de cancer.
In cancerele de piele, precum si in cancerul vulvar, foarte frecvent se recomanda aplicarea unei paste din miere de albine si rasina de brad, care odata aplicata, desi provoaca stari dureroase, are efect de stopare a dezvoltarii neoplasmului malign. Remediul se repeta pentru mai multe zile consecutive, in ciuda durerii resimtite pe parcursul aplicarii compreselor.
Fara ca produsul finit sa fie prelucrat, aceasta deoarece produsele apicole in stare pura au proprietati antitumorale si imunostimulatoare.
Mierea este considerata un bun energizant, propolisul, un antibiotic natural, actioneaza si ca interferon, dar fara efecte secundare, ajutand sistemul imunitar.
– laptisorul de matca are actiune citostatica si de protectie asupra efectelor adverse ale chimioterapiei;
– polenul si pastura din stup, au proprietati anticarcinogenetice;
– laptisorul de matca si polenul sunt cea mai eficienta sursa de nutrienti si vitamine pentru celulele afectate de maladie;
– apilarnilul este biostimulator si reglator hormonal (un antidot pentru eventualele dereglari hormonale provocate la consumul abuziv al laptisorului de matca);
coenzima Q10 (ubichinona) este prezenta in toate celulele organismului avand rol antioxidant si imunostimulator. Coenzima este esentiala pentru functionarea normala a proceselor metabolice. Absenta coenzimei Q10 limiteaza procesele energetice ale organismului. Prin prezenta sa, coenzima Q10 amelioreaza functionarea sistemului imunitar.
– aplicarea de comprese cu aburi (dupa infuzia cu coada-calului), pe tumoare, timp de doua ore, dimineata. Kneipp spune ca aceasta planta stagneaza orice tumoare, recomandand acest remediu in orice forma de cancer;
– este cunoscut de catre terapeuti ca in toate cazurile de cancer, pentru calmarea durerii se aplica comprese cu aburi de coada-calului si comprese cu bitter suedez, dupa ce in prealabil s-a uns cu alifie de galbenele, zona afectata de boala;
– cataplasma cu fagure de miere cu tuica si pelin pisat recomandata in tumorile cancerigene;
– in cazul tumorilor cancerigene externe se aplica terci de patlagina, ungand apoi zona afectata cu suc de macrisul iepurelui;
– in cancere la cap, se aplica bandaj inmuiat in rachiu cu pelin pisat;
– dimineata si seara, se bea ceai de coada-calului, iar ziua se beau aproximativ doi litri de ceai cald, preparat din:
300 g galbenele;
100 g coada-soricelului ;
100 g urzici. Se adauga de sase ori/zi intr-o cana trei-cinci picaturi suc de macrisul-iepurelui.
In lupta cu cancerul, de mare ajutor pot fi sucurile de legume, in special morcov care contine vitamina A (impiedica transformarea celulelor normale, mareste imunitatea); suc de sfecla rosie care contine vitamina A, complex B, C, saruri de K si rubidiu care sunt slab radioactive dar uneori suficiente pentru a actiona asupra celulei canceroase, Fe, Mn, Cr, strontiu.
Castravetele si spanacul curata organismul de toxine.
– morcov (300 g), sfecla (100 g), castravete (50 g);
– morcov (250 g), telina (100 g), patrunjel (50 g);
– morcov (300 g), sfecla (100 g), spanac (150 g).
Rudolf Breuss, naturist si doctor naturopat german recomanda zilnic sa se bea o ceasca de ceai de priboi rosu (infuzie). Priboiul rosu contine putin radiu. Se alterneaza mereu ceaiul cu un suc, realizat dupa o reteta proprie, continand: sfecla rosie, portocala, mar, morcov si telina.
In afectiunea de cancer genital, in mod special, dar si in cancerul pulmonar cu metastaze, cancerul mamar, cancerul de prostata, la intestin si cancerul gastric, regimul alimentar trebuie sa fie sever, cu cruditati. Napraznicul, usturoiul si ciupercile contin mult germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare care ajuta la vindecarea tumorilor maligne si benigne.
Foarte indicat in cancer este consumul de cruditati, care nu lasa cancerul sa se dezvolte, cum ar fi: varza, care stagneaza mai ales cancerul intestinal, produsele lactate, in special iaurtul, morcovii (caroten), ceapa (sulfiti), leguminoasele (in special, soia), cerealele, usturoiul (alicin), rosiile, anghinarea, fructele precum: mere, caise, citrice (pectine, betacaroten, vitamine, terpene), ananas. Vitaminele si substantele minerale din cruditati, in special vitaminele C, E, beta-carotenul, seleniul si fibrele, impreuna cu pectinele neutralizeaza radicalii liberi, izoleaza toxinele si le elimina mai repede din organismul afectat de boala.
Cura indelungata cu suc de orz verde inhiba formatiunile tumorale. Se pot bea cate 50 ml suc dimineata si seara, cu 30 minute inainte de masa, sau se pot consuma doua linguri de germeni de orz/zi. De asemenea, se poate folosi maceratul de pudra de orz verde (o lingurita pudra la un pahar apa rece).
Tinctura din muguri de plop negru ajuta in tratarea tumorilor benigne (fibroame, adenofibroame, chisturi), iar o lingurita de pulbere de muguri de plop luata de patru ori/zi pe stomacul gol, sublingual, este benefica in tumorile maligne.
Este de preferat sa nu se consume cafea in cantitati foarte mari, deoarece boabele prajite de cafea favorizeaza aparitia cancerului la vezica si pancreas. Produsele prajite pe gratar duc la instalarea cancerului de intestin si plamani. Alimentele sarate si afumate provoaca cancerul stomacal.
Acizii grasi saturati din grasimile animale duc la cancer de san sau intestin, iar la barbati la cel de prostata. Bauturile alcoolice favorizeaza cancerul de esofag, stomac si ficat. Alimentele mucegaite duc la aparitia cancerului de ficat. Mancarea fierbinte irita organele pe unde trece, putandu-se forma tumori maligne. Obezitatea favorizeaza cancerul de san, uter si intestin gros.
Principala cale de lupta impotriva bolii canceroase ramane, cel putin pana la gasirea remediului, prevenirea acesteia, iar un rol important il are alimentatia, precum si activitatile de relaxare in aer liber, lipsa stresului, in general un mod sanatos de a trai . Industrializarea, poluarea, supraalimentatia, cresterea consumului de alcool si tutun, sunt doar cativa factori care au contribuit la cresterea numarului de imbolnaviri.
Va dorim multa sanatate!
Andrei Claudiu Simion
Specialist tehnici masaj, Consultant spa
Mobil: 0736.339.830
Explorator Wellness Virtual