/
/
Remedii homeopate pentru ameliorarea durerii generate de boala hemoroidală

Remedii homeopate pentru ameliorarea durerii generate de boala hemoroidală

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Remedii homeopate pentru ameliorarea durerii generate de boala hemoroidală

Remedii homeopate pentru ameliorarea durerii generate de boala hemoroidală – În ultima vreme, afectarea venoasă din zona ano-rectală este tot mai frecventă. De vină sunt, în principal, obiceiurile alimentare (fast-food), sedentarismul și stresul.

            În funcție de localizare, hemoroizii pot fi interni sau externi. De cele mai multe ori sunt dureroși, pot sângera și sunt asociați adesea cu constipația. Iată ce spune despre aceștia Dragoș Peteu – medic homeopat, membru al Societății Române de Homeopatie:

            „Tratamentele clasice sunt binecunoscute. Cele conservatoare, vizează dieta și tratament local. Alimentația trebuie să fie echilibrată, sau axată pe legume și fructe mai ales crude, bogate în fibre vegetale, hidratare corespunzătoare și mai puțină carne și făinoase. Sunt de evitat alcoolul (mai ales băuturile tari) și condimentele. Constipația provocată de alergiile de tip întârziat (intestin permeabil) implică în primul rând excluderea acelor produse la care testele au ieșit pozitive. Mișcarea, plimbarea în aer liber și înotul sunt benefice în tratamentul hemoroizilor, cât și al constipației”.

Hemoroizii nu se operează imediat

            Local se folosesc creme și/sau supozitoare cu antiinflamatoare și analgezice. Băile de șezut cu diverse ceiuri calmante, astringente, relaxante precum și igiena locală sunt extrem de importante.

Tratamentul chirurgical este o măsură radicală având indicații precise. Aceasta poate fi o soluție rapidă însă fară a înlătura cauza care a generat boala hemoroidală.

Remedii homeopate care te scapă de bisturiu

            Tratamentul homeopat poate fi o soluție extrem de utilă, pentru că ne ajută să rezolvăm problema în ansamblul ei. Medicul homeopat Dragoș Peteu spune despre acesta:

            „Dacă hemoroizii sunt consecință unei staze venoase putem să folosim Aesculus Hippocastanum. În tabloul acestui remediu găsim o încetinire venoasă generalizată (frecvent datorită sedentarismului) cu vene tumefiate, pline de sânge, pacientul având senzația de plin interior cu extremități grele. Mișcarea viguroasa face bine iar somnul, statul în general, agravează.

            O situație oarecum ciudată este următoarea: hemoroizi turgescenți și dureroși ce apar în contextul unor scaune moi.

Iată și două exemple: Ignatia și Gelsemium.

            Ignatia este remediul prescis în cazuri de acutizări hemoroidale ca urmare a unor supărări, necazuri. De cele mai multe ori sunt interni – devin vizibili însă după scaun, agravați de tuse, iar durerea este înțepătoare dar ameliorată de mers, plimbare. Pacienții, de obicei, sunt în perioade în care refuză fructele.

            Gelsemium este util în situația în care bolnavul trece printr-o perioadă de stres cu teamă anticipatorie, vesti proaste, situații din care nu știe cum va ieși. De cele mai multe ori teama de ce va urma aproape că-l paralizează iar scaunele moi, chiar diareice, agravează disconfortul hemoroidal.

            Hemoroizi asociați cu epistaxis (sângerare nazală) și agravați de lapte și mersul pe jos pot beneficia de Sepia. Acest remediu este util pentru problemele hemoroidale apărute la femei în perioada de graviditate sau după naștere.

            Sulphur este prescis când avem de-a face cu următorul tablou: hemoroizi interni sau externi agravați de somn, bere, mișcare, atingere, căldură, cronici și ameliorați de băi reci.

            Nux-vomica este util la pacienții stresați, prinși în plasa muncii, a datoriei, a competiției, uneori friguroși, mari consumatori de alcool, cafea și tutun.

            Hemoroizii apăruți la copii ar putea fi tratați cu Muriaticum acidum.

            Paeonia officinalis acoperă o patologie anală combinată cu hemoroizi, fisuri anale și ulcerații. Durerile sunt foarte intense mai ales după scaun. Avem de-a face cu agravări în somn, dar și după mișcare, căldură sau vreme ploioasă.

            Ratanhia peruviana este un remediu pentru anale arzătoare, intense și prelungite apărute după scaun. Pacienții se plâng de sughit și dureri de cap agravate de efortul de defacare, sunt persoane ce suferă de multe frici chiar nevroze compulsive”.

            Lista remediilor homeopate este lungă și “doresc să subliniez că uneori este dificilă prescrierea remediului doar pe simptome locale” încheie dr. Peteu. De aceea se impune consultul la un medic homeopat și urmărirea tratamentului prescris.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *