Sigur vrei să afli în ce constă răsfățul și îngrijirea tenului după Sărbători cu ciocolată. Am mai putea ramane in atmosfera sarbatorilor cu dulciuri insa pe fata…
Tenul a avut si el de suferit dupa alimentatia „bogata” in dulciuri, grasimi si alte „bunatati gastronomice” , iar daca capitolul curatare si ingrijire a fost facut cu superficialitate in vacanta, acum ar fi cazul sa remediem si imbunatatim aspectul tenului.
Pentru acasta va propun o modalitate care ne mai aduce aminte de abundenta sarbatorilor.
Incepem cu o curatare foarte riguroasa a tenului prin demachierea sau curatarea tenului cu o lotiune demachianta aplicata prin masaj usor prin rotatia degetelor pe toata fata 2 -3 minute. Se indeparteaza cu dischete inmuiate in apa calda. Urmeaza tonifirea cu o infuzie din lavanda sau apa de lavanda.
– topiti pe baie marin 5-6 patratele de ciocolata amaruie cu 75% cacao;
– dupa ce se topeste si se raceste putin, adaugati cca 3-4 ml de glicerina amestecand continuu;
– 3-4 ml ulei de migdale;
– 2 picaturi de vitamina E.
Omogenizati ingredientele si obtineti o masca si un exfoliant pentru toate tipurile de ten.
Aplicati pe fata compozitia si o lasati cca 10 – 15 minute.
O cantitate mai mare de glicerina da o masca matasoasa si fina dar exista pericolul sa „se taie” ca si maioneza daca adaugati glicerina fara o omogenizare continua sau in cantitate mai mare.
La sfarsit indepartati cu burete demachiant umed sau vata inmuiata in apa calduta prin miscari de rotire masca de ciocolata.
Ciocolata concentrata in cacao are o textura putin „abraziva”, ca atare prin indepartarea ei se realizeaza si o usoara, dar eficienta exfoliere a celulelor moarte, a excesului de sebum si a altor impuritati ce greveaza tenul dupa sarbatori.
Ciocolata amarie naturala este concentrata in antioxidanti (teobromina), cei ce protejeaza pielea de reactiile oxidative adica ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si reduc daunele oxidative.
Maria Mihaiu
Cosmeticiana & Trainer Cosmetica
Explorator Wellness Virtual