/
/
Programele Corporate Wellness din ipostaza angajatului

Programele Corporate Wellness din ipostaza angajatului

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Programele Corporate Wellness din ipostaza angajatului
Programele Corporate Wellness din ipostaza angajatului

Dupa cum aminteam si in articolele precedente pe aceasta tema, programele Corporate Wellness indeplinesc doua functii de baza: in primul rand, imbunatatirea moralului, productivitatii si a sanatatii angajatului; totodata, prin implementarea unor activitati de relaxare in companie se realizeaza economii masive la capitolul „cheltuieli de sanatate”. De regula, initiativa vine din partea unui CFO (Chief Financial Officer) – acesta din urma decide daca integrarea programului wellness in firma este profitabila sau nu. Iar statisticile sunt de partea relaxarii: 

–          Prin programele wellness rata absenteismului scade cu pana la 20% in randul angajatilor 

–          Cheltuielile cu angajatii sunt reduse cu pana la 55% 

–          Productivitatea angajatilor creste cu pana la 52%

Dar ce spui de un schimb de roluri? Propune-i chiar tu sefului introducerea unui program wellness in companie! Iata cum il vei putea convinge:

Discutand deschis

Primul pas consta intr-o discutie intre patru ochi cu seful tau. Acesta din urma va putea analiza situatia si iti va putea spune daca bugetul companiei permite o investitie pe parte de relaxare. Vino cu argumente puternice – reaminteste-i ca, in mod sigur, toti membrii firmei isi doresc o ambianta cat mai placuta la locul de munca – in plus, angajatii sanatosi si productivi sunt cei mai profitabili. Mai mult, dat fiind interesul tau in implementarea unui program corporate wellness, superiorul ti-ar putea incredinta acest task, iar tu va trebui mobilizezi intreaga echipa.

Fiind un exemplu pentru ceilalti

Daca ai reusit sa-ti convingi seful sa dea startul unui program wellness,e momentul sa treci la pasul 2: mobilizarea echipei. Pentru a fi, din nou, cat mai convingator, este imperativ sa fii tu insuti un model pentru ceilalti. Arata-le ca te implici in organizarea activitatilor de relaxare si ca esti cu adevarat convins de importanta lor. Profita de pauza de masa pentru:

  • a face o plimbare sau
  • pentru a te rasfata cu un scurt masaj facial, la un centru spa din apropiere.

Colegii tai vor fi impresionati de felul in care inovezi rutina zilnica si reusesti astfel sa fii mult mai productiv, sociabil si binedispus. S-ar putea sa creezi un adevarat trend in companie!

Alegand programele corporate wellness despreSpa.ro

La despreSpa.ro, suntem absolut convinsi de rezultatele miraculoase ale odihnei si relaxarii. Le-am incercat pe pielea noastra. In prezent dispunem de know-how-ul necesar crearii unor pachete de relaxare cu maxima eficienta. Si acum, revenind la una din ideile anterioare ale articolului – probabil ca in discutia cu seful tau, acesta din urma a venit cu doua contraargumente – costurile si eforturile necesare pentru implementarea programului de corporate wellness.

Ei bine, aici intervine menirea programelor personalizate create de despreSpa.ro – sa vina in ajutorul firmei, astfel incat aceasta sa investeasca putin pe parte de resurse financiare, iar efortul sa fie cat mai mic pe parte de resurse umane. De fapt, va exista un singur mic efort din partea voastra, insa beneficiile provenite din programul corporate wellness il vor compensa inzecit. Vorbim de un efort extrem de placut, as spune – simpla participare a membrilor firmei la workshop-uri si activitati de relaxare! De restul ne ocupam noi! 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *