/
/
Principii Feng Shui pentru viața ta – energie, armonie, sănătate și prosperitate

Principii Feng Shui pentru viața ta – energie, armonie, sănătate și prosperitate

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Principii Feng Shui pentru viata ta – energie, armonie, sanatate si prosperitate
Principii Feng Shui pentru viața ta – energie, armonie, sănătate și prosperitate

Tu aplici principii Feng Shui pentru viața ta? Vechi de cateva mii de ani, Feng Shui este o disciplina (la granita dintre arta si stiinta) cu ajutorul careia ne putem cunoaste configuratia energetica a spatiului de locuit sau de lucru si astfel vom putea sa traim in armonie cu energiile mediului, acasa si la birou. 

Principii Feng Shui pentru viața ta – energie, armonie, sănătate și prosperitate. Acestea sunt, de fapt, aplicația practică

Despre Qi (Chi) – energia – Yin si Yang si cele cinci elemente a auzit oricine este interesat de cultura chineza si in special de partea ei ezoterica. Acestea sunt principii de baza pe care le regasim in medicina traditionala, Chi Kung (exercitii care folosesc energia), artele martiale, astrologie si, bineinteles, Feng Shui.

Studierea si intelegerea principiilor de baza ne este de ajutor atunci cand aplicam Feng Shui acasa si la birou. Yin si Yang, cele cinci elemente si cele opt trigrame, ca sa mentionam doar cateva, se regasesc in amenajari in diferite forme, de la linistea (Yin) din spatiile de odihna si relaxare pana la conceperea unei amenajari in care elementele se gasesc in armonie. In Feng Shui, cele cinci faze energetice sunt folosite intai sub forma lor  „reala”, ca energii care interactioneaza in cadrul configuratiei energetice a casei sau biroului pe care le analizam, cat si sub o forma  „concreta” – culori si forme. 

Principii Feng Shui pentru viața ta, pentru spațiul tău

Aplicarea Feng Shui este foarte particularizata si este greu sa oferim„retete”. Fiecare spatiu, avand configuratia lui specifica ce va fi calculata de un expert Feng Shui, va beneficia de sfaturi care se potrivesc doar lui. Totusi, exista speranta si pentru cei care nu pot apela la un consultant Feng Shui din diferite motive. Incercati sa aplicati sugestiile de mai jos acasa sau la serviciu pentru a obtine mai multa sanatate, armonie si claritate.

1. Wu Lou pentru sanatate

Unul din remediile pentru sanatate folosit in Feng Shui traditional este fructul Wu Lou, asemanator unei tartacute, care se lemnifica si apoi este vopsit si decorat. Il puteti pune oriunde in casa/la birou, dar in special langa pat si pe masa de lucru.

2. Sunetul metalului pentru armonizare

O energie de care trebuie sa ne „ocupam” in permanenta este asa-numitul „5 galben” sau „imparatul”. O energie de tip pamant care poate cauza probleme de toate felurile. Ca remediu puteti folosi elementul metal sub forma sunetului clopoteilor de vant (windchimes) sau muzica de pian. Va recomand sa ascultati compozitori precum Dan Gibson sau Ludovico Einaudi, iar o alta varianta ar fi sa accesati pagina solopianoradio.com. 

3. Simplitate in amenajare pentru o curgere lina a energiilor

Atunci cand (re)decorati, este bine sa va amintiti ca fragmentarea spatiului produce fragmentarea energiilor. Energiile vor fi afectate de un tapet cu model psihedelic, de prea multe culori/mobilier sau decoratiuni intr-un spatiu mic. De asemenea, obiecte multe dispuse pe rafturi, pe jos sau pe mobilier care nu este de depozitare (televizor, pat, etc.) conduc la deranjarea energiilor.

Pastrati o linie curata si minimalista in amenajare si decorare si veti avea parte de energii pozitive. 

Pentru a citi continuarea articolului, va rugam sa accesati revista SPA & Wellness Romania nr. 1, aici: https://issuu.com/desprespa/docs/spa-wellness-digital_copy 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *