Primăvara – exfoliere, gomaj sau peeling. În sfarsit a venit primavara, iar dupa zilele lungi, cenusii, „asezonate” cu ploi reci si vant, pielea noastra a avut de suferit. Daca treceti usor dosul palmei peste obraji si pometi veti simti pielea aspra, celulele moarte se descuameaza, fenomen de altfel normal dar intensificat acum si de factorii ce i-am enumerat mai inainte.
Daca puteti sa ajungeti la un cabinet cosmetic acest neajuns va fi remediat in modul cel mai eficient, in cazul in care nu puteti opta pentru aceasta varianta va propun cateva produse naturale ce le aveti la indemana, care va pot ajuta sa va curatati pielea.
Diferentierile sunt aici din punct de vedere lingvistic: GOMAJ – dupa cosmetologia franceza, PEELING cuvant ce deriva din tipicul anglo-saxon, respectiv nord american (nu ma refer aici la cel chimic). Actiunea fizico-mecanica de exfoliere poate fi diferentiata si nuantata in detaliu in cadrul workshop-ului de Cosmetica Naturista.
Exfolierea usoara recomandata acasa inseamna improspatarea pielii prin indepartarea celulelor moarte, ce contribuie la eliberarea porilor. Actiune ce va avea efect benefic asupra functiilor pielii – absortia si respiratia, implicit intensificarea proceselor de hranire si hidratare.
Aceasta exfoliere o puteti realiza cu laptisor de matca pur.
O alta metoda este exfolierea si micromasajul cu miere cum este descris in „Tratamente cosmetice cu miere” si in „Masca cu triplu efect, curatare, exfoliere, lifting”.
– amestecul unui varf de lingurita de nuca de cocos in laptele sau crema demachianta si aplicarea aceste creme pe fata, cu miscari de masaj prin rotire (2-3 min.). Actiune ce contribuie la indepartarea celulelor moarte. Acest amestec se mai poate lasa 10 minute pe fata ca si masca. Se indeparteaza de pe fata cu apa calduta.
Alte particule abrazive utile pentru gomaj delicat ar fi cafeaua fin macinata si adaugata in miere sau in crema demachianta. Frunzele uscate si date prin mojar de ceai verde sau seminte de capsuni uscate, ori mac. In cazul in care adaugati aceste particule, miscarile rotative nu vor fi foarte energice in cazul pielii sensibile si iritative.
La indemana si foarte eficient este si zaharul tos usor rasnit pentru a nu irita pielea sensibila. Îl folositi de asemenea, in crema demachianta. Daca il puneti pe pielea umeda in scurt timp se va topi si indepartarea lui va fi usurata.
Sa aveti o primavara insorita pe chip si in suflet!
Maria Mihaiu
Cosmeticiana & Trainer Cosmetica
Explorator Wellness Virtual