Evolutia tratamentelor cosmetice in ultima perioada a cunoscut un traiect atat de spectaculos incat acum, pe plan international, se vorbeste despre cosmetogenetica. Dar am sesizat ca marii producatori de linii profesionale de cosmetice, cu laboratoare proprii si zeci de ani de cercetare la activ, imbina in protocoalele lor de tratament stiinta cu… o tehnica orientala, veche de mii de ani: presopunctura.
Presopunctura este o forma de medicina alternativa, considerata un fel de „versiune fara ace a acupuncturii”, ce are ca scop recapatarea sanatatii prin inlaturarea „radacinii” bolii si reechilibrarea organismului. Difera de reflexoterapie prin faptul ca presiunea se efectueaza pe puncte repartizate pe intregul corp si nu doar pe cele din zonele reflexe aflate la extremitatile corpului.
Presopunctura se bazeaza pe cele 12 meridiane energetice principale care strabat corpul omenesc (6 Yin si 6 Yang) si 365 de puncte de presopunctura. Meridianele pornesc de la varfurile degetelor, fac legatura cu creierul si cu fiecare organ asociat. Sunt adevarate „trasee” prin care energia vitala Qi/Chi traverseaza organismul. Cand unul dintre aceste „canale” se blocheaza, apare boala. Blocajele energetice pot fi inlaturate de catre terapeut apasand cu varful/articulatia degetelor asupra anumitor puncte, timp de 30-60 secunde. In functie de afectiune, apasarea se poate efectua in sensul acelor de ceasornic, in sens invers sau in directia meridianului. In acest timp, pacientul poate resimti o senzatie de disconfort sau de durere, a carei intensitate depinde de gradul de sensibilitate al fiecaruia.
Beneficiile presopuncturii in cabinetul de cosmetica sunt multiple. Esteticiana poate atenua migrene, diverse tipuri de dureri (musculare, articulare, dentare, menstruale, de gat sau de urechi), starile de ameteala pe care le au unele persoane atunci cand se ridica brusc de pe patul de cosmetica si atacul de panica survenit in urma aplicarii mastii cosmetice care acopera ochii sau gura.
• stimularea muschilor faciali si sporirea tonusului pielii;
• crearea „lifting”-ului facial nechirurgical si ridicarea pleoapelor lasate;
• redarea elasticitatii pielii si atenuarea ridurilor;
• ameliorarea aspectului de „fata umflata” si a pungilor de sub ochi;
• stimularea productiei de colagen;
• reglarea functiilor organelor interne si activarea drenajului limfatic (pentru o piele sanatoasa, fara imperfectiuni).
La toate acestea adaugam reducerea stresului si a tensiunii musculare, conditii atat de necesare pentru sanatatea tuturor…
Autor: Mirela Paduraru
Trainer cosmetica
Machiaj profesional
www.mirelapaduraru.ro
Articolul a fost publicat in Revista Spa & Wellness Editia Septembrie 2015.
Explorator Wellness Virtual