/
/
Practică zilnic această tehnică și vei fi ferit de îmbolnăvire

Practică zilnic această tehnică și vei fi ferit de îmbolnăvire

01 Mar 2016
|
Exista vreo tehnica prin aplicarea careia sa fim feriti de imbolnavire?

Practică zilnic această tehnică: mindfulness! Se stie deja ca linistea sufleteasca este o conditie primordiala pentru un trup sanatos. Asa cum am descris in acest articol, organismul isi stopeaza temporar functia de autovindecare in toate momentele in care suntem stresati si agitati. Atunci cand ne gandim cu panica la faptul ca s-ar putea sa nu ne putem plati facturile de luna urmatoare, organismul percepe teama la o intensitate extrem de ridicata, ca si cum am fi urmariti de un animal periculos. In astfel de clipe, intreg corpul se concentreaza asupra rezolvarii situatiei de criza si uita complet ca are de „tinut in frau” numeroase organe care depind de el. 

Cu alte cuvinte, mintea controleaza tot. Daca nu suntem bine la nivel mental, nu numai ca vom fi foarte vulnerabili in fata bolilor, dar ne vom si vindeca extrem de greu in cazul in care o afectiune s-a instalat deja. 

Dar ce putem face pentru o minte sanatoasa? Cum putem scapa de gandurile care ne macina? Probabil ca solutia cea mai buna este de a practica mereu mindfulness sau de a exersa cat mai mult capacitatea omului de a trai exact clipa prezenta si de a se concentra la ceea ce se intampla acum. Nu ieri, nu maine. 

Practică zilnic această tehnică: mindfulness! Iata cinci schimbari care vor aparea atunci cand vei invata sa fii mereu cu gandul la prezent:

1. Iti vei reduce semnificativ nivelul de stres

 Studiile efectuate de Health Psychology* arata ca mindfulness nu te face doar sa te simti mai relaxat, dar scade si nivelul de cortizol (hormonul stresului), lucru care poate fi certificat de analizele pacientilor. 

2. Te ajuta sa te cunosti pe tine insuti

practicarea tehnicilor de mindfulness ne ajuta sa ne privim obiectiv si sa ne putem analiza cu adevarat atat atuurile, cat si defectele. Pentru a deveni mindful, incearca macar o data pe zi sa te destinzi si sa te concentrezi pe un singur aspect al corpului tau – respiratie (umflarea si dezumflarea abdomenului) sau simte cum mainile sau picioarele ating o anumita suprafata. 

3. Iti protejezi creierul 

cercetarile de la Universitatea din Oregon** arata ca antrenamentul mintii prin meditatie si/sau rugaciune protejeaza creierul impotriva bolilor mintale. Exercitiile de mindfulness cresc densitatea axonilor (elemente prin care sunt conectati neuronii) si stimuleaza invelisul protector din jurul lor. 

4. Te ajuta chiar si in momentele cand nu esti mindful 

Nu trebuie sa te afli intr-o stare permanenta de meditatie pentru a putea beneficia de efectele sale pozitive. Daca este practicata regulat, abilitatea de a fi prezent ne schimba radical felul in care reactionam la diverse situatii. Treptat, devenim mai calmi, mai senini, mai… zen. 

5. Este o metoda la indemana si 100% eficienta de a te proteja impotriva imbolnavirii

mindfulness te invata sa fii senin si pozitiv, conditii esentiale pentru a tine bolile fizice departe. Daca ai nevoie de ajutor pentru a invata sa traiesti in prezent si a evita sa iti mai faci atat de multe griji inutile, participa la programele wellness corporate despreSpa.ro si Travelle – wellness escapes

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare