/
/
Exercitiile Pilates: beneficii pentru intregul corp

Exercitiile Pilates: beneficii pentru intregul corp

23 Jul 2015
|
Exercitiile Pilates: beneficii pentru intregul corp

Exercitiile Pilates: beneficii pentru intregul corp
Exercitiile Pilates: beneficii pentru intregul corp

Exercitiile Pilates sunt astazi indragite si apreciate in lumea intreaga, castigand increderea celor care le practica prin beneficiile pe care le aduc atat corpului, cat si mintii.

Dezvoltate in anii `20 de catre medicul militar de origine germana Joseph Pilates, programele care ii poarta numele au fost usor modificate de-a lungul timpului si adaptate cerintelor atat de diferite ale oamenilor, avand ca scop dobandirea unei posturi sanatoase a corpului, tonifierea musculaturii, cresterea elasticitatii tendoanelor, dar si eliminarea stresului si relaxarea generala.

Cum decurg cursurile de Pilates?

Exista mai multe tipuri, programele fiind dezvoltate tocmai pentru a suplini mai bine necesitatile diferite ale cursantilor. In functie de clasele care considerati ca vi se potrivesc cel mai bine sau va sunt recomandate de catre instructorul personal, puteti practica:

–     Mat Pilates: programul necesita ultilizarea unor saltele speciale, incluzand exercitii la sol, folosind greutatea propriului corp sau greutati accesorii.

–    Stott Pilates: acest tip de program este adresat in special imbunatatirii posturii, a coloanei vertebrale, tonifiind muschii posturali si dezvoltand elasticitatea corpului. Impune exercitii de control al respiratiei si relaxare, ajutand in eliminarea stresului de zi cu zi. Daca petreceti mult timp stand pe scaun, acest program va poate fi de un real folos.

–   Pilates Cadillac: presupune utilizarea unui aparat cu acelasi nume, lucrandu-se majoritatea grupelor musculare.

–   Reformer Pilates: foloseste de asemenea aparate speciale care cresc tonusul muscular, poat ajuta in combaterea celulitei si pierderea in greutate.

–     Winsor Pilates: programul propus de Mari Winsor (profesor de dans de la Hollywood) combina antrenamente usoare (cer o buna concentrare asupra respiratiei) cu exercitii cardio, avand rolul de a arde rapid caloriile.

Cele mai populare programe in salile din intreaga lume raman Mat Pilates si Winsor Pilates, fiind accesibile majoritatii persoanelor.

Care sunt beneficiile exercitiilor Pilates?

Metoda considera centrul energetic situat intre pelvis si torace, iar o mare parte dintre exercitii vizeaza intarirea centrului. Pentru aceasta sunt necesare exercitii care lucreaza muschii profunzi ai abdomenului, muschii pelvisului si grupe musculare situate in jurul coloanei vertebrale, care ajuta vertebrele sa ramana aliniate si sa alcatuiasca o postura corecta a acestora, o postura sanatoasa. In urma unor astfel de exercitii pierdeti calorii, dobanditi o talie frumoasa, un abdomen ferm si spate puternic.

In programe sunt incluse de asemenea exercitii pentru brate, posterior si picioare, dar si pentru imbunatatirea echilibrului. Asociind un ritm corect al respiratiei, exercitiile asigura o buna oxigenare a corpului, dezvoltarea volumului pulmonar, dar si lucrul muscular la capacitate maxima.

Pilates pune accentul pe calitate si nu pe cantitate, vizand efectuarea corecta a exercitiilor, atat cat reuseste fiecare persoana in parte, in functie de performantele personale. Puteti incerca exercitii de tonifiere corporala si Pilates in cadrul programelor Cybex Gym, alaturi de instructori specializati si foarte apreciati de catre cursanti.

Iata cateva beneficii pe care le puteti obtine practicand exercitiile:

–          Invatati sa respirati corect si sa va oxigenati optim organismul;

–          Ardeti calorii si dobanditi o silueta armonioasa;

–          Va bucurati de un abdomen ferm;

–          Capatati o buna elasiticitate a corpului;

–          Va imbunatatiti postura si cresteti tonusul coloanei vertebrale, prevenind deformarile si afectiunile acesteia;

–          Invatati sa va controlati fiecare segment al corpului;

–          Va relaxati si eliminati stresul cotidian;

–          Combateti oboseala fizica si psihica;

–          Preveniti afectiuni ale sistemului osteo-articular;

–          Imbunatatiti aspectul pielii si combateti celulita.

Aceste exercitii pot fi practicate atat la sala, cat si acasa. Puteti cere antrenorului dumneavoastra sa va recomande exercitii pe care sa le puteti practica cu o frecventa mai ridicata in intimitatea caminului dumneavoastra.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊

Hai în comunitate!

Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Prenume
Mail

Articole similare

Exerciții fizice pentru o viață sănătoasă
Exerciții fizice pentru o viață sănătoasă
Sport pentru Seniori
Sport pentru Seniori
Discopatia cervicala: Top 5 exercitii fizice
Discopatia cervicala: Top 5 exercitii fizice

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *