/
/
Pilates: 5 Beneficii pe care ar trebui sa le cunosti

Pilates: 5 Beneficii pe care ar trebui sa le cunosti

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Pilates Aviatiei Wellness center 14045644 510470385812625 1059799482657052948 n
Metoda Pilates a fost dezvoltata inca din secolul XX de catre Joseph Pitales ca mijloc de control al musculaturii cu ajutorul mintii, iar astazi metoda este ideala pentru persoanele care vor sa isi tonifice corpul sau sa incerce o forma de miscare pe o muzica relaxanta.
Pilates este dedicat cu precadere persoanelor foarte ocupate, care doresc sa se relaxeze si sa scape de stres, tocmai de aceea exercitiile sunt concepute pe o muzica relaxanta, care ne calmeaza mintea si ne ajuta sa ne concentram mai bine pe miscare, uitand de griji.
 
Aviatiei Wellness Center va invita sa descoperiti cele mai importante beneficii ale exercitiilor Pilates, iar antrenorii nostri va recomanda sa nu stati prea mult pe ganduri si sa incepeti sa practicati aceasta forma de miscare apreciata in lumea intreaga.
 

5 Beneficii ale exercitiilor Pilates pe care ar trebui sa le cunosti

Pilates amelioreaza durerile de spate

Journal of Orthopedic & Sports Physical Therapy a publicat un studiu de specialitate prin care se constata ca doar patru saptamani de exercitii Pilates realizate in mod regulat amelioreaza durerile de spate mai eficient decat tratamentul medical. Pilates dezvolta musculatura coloanei vertebrale, ajutand la imbunatatirea posturii si la prevenirea afectiunilor coloanei vertebrale.

Pilates imbunatateste silueta

Exercitiile Pilates s-au dovedit eficiente in ceea ce priveste pierderea surplusului de kilograme si evidentierea taliei. Persoanele care frecventeaza cursurile Pilates obtin un abdomen mai tonic si o musculatura mai conturata.

Exercitiile Pilates sunt benefice pentru creier

Studiile confirma faptul ca exercitiile Pilates imbunatatesc functiile cognitive si ajuta in cresterea capacitatii de concentrare. Odata cu inaintarea in varsta atat concentrarea cat si memoria pot fi afectate, insa Pilates este de ajutor pentru mentinerea in parametrii optimi a functiilor cognitive. Aceste exercitii au ca si caracteristica principala concentrarea, miscarile fiind focalizate pe anumite grupe musculare, in timp ce respiratia este atent controlata. Exercitiile Pilates au ca si beneficiu o mai buna oxigenare atat a creierului, cat si a intregului organism.

Pilates imbunatateste conexiunea minte-corp

Scopul pentru care metoda Pilates a fost dezvoltata, urmand apoi a fi imbunatatita pe parcurs, a fost reprezentat de cresterea puterii de control a corpului cu ajutorul mintii. Exercitiile Pilates ne ajuta sa identificam zone ale corpului pe care, poate, nu le-am mai folosit de multa vreme, ne ajuta sa segmentam miscarile, sa controlam tonusul si intensitatea unei miscari, sa segmentam zone de lucru ale musculaturii si asa mai departe. Frecventate in mod regulat, exercitiile Pilates ne ajuta sa ne constientizam mai bine corpul.

Pilates imbunatateste postura

Unii dintre noi s-au confruntat cel putin in copilarie cu indemnul: “stai drept”. Postura noastra poate suferi, mai ales daca avem un job sedentar in care obisnuim sa tinem coloana arcuita in fata pentru o perioada lunga de timp. Exercitiile Pilates lucreaza intens coloana si postura, nu este de mirare ca odata cu frecventarea claselor de Pilates dispar si durerile de spate, iar unele pozitii vicioase ale coloanei vertebrale se amelioreaza considerabil.  Prin aceste exercitii este de asemenea imbunatatita mobilitatea spatelui, der si a intregului organism, astfel ca beneficiile exercitiilor Pilates vor contribui la imbunatatirea starii generale de sanatate.
 
Va invitam la clasele noastre Pilates sub indrumarea antrenorilor acreditati. Verificati Programul si nu ezitati sa ne contactati.
 
Expert Aviatiei Wellness Center

 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *