/
/
Ai nevoie de un motiv să oferi masaje colegilor?

Ai nevoie de un motiv să oferi masaje colegilor?

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Motivul pentru care nu ar mai trebui sa amani decizia de a le oferi colegilor masaje
Ai nevoie de un motiv să oferi masaje colegilor?

Un motiv să oferi masaje colegilor? Intr-o perioada in care majoritatea companiilor au devenit mai receptive la ideea de „wellness la birou”, specialistii in resurse umane isi pun tot mai des intrebarea daca activitatile de relaxare sunt cu adevarat demne de investitia facuta. Iar cum varianta clasica de a le oferi membrilor echipei cateva momente doar pentru ei consta in masajul simplu la birou, ne vom concentra pentru inceput doar pe acest aspect. 

Pana si un singur masaj de o ora genereaza beneficii masurabile

Inca va intrebati daca merita sau nu investitia in masaje pentru angajati? Raspunsul este „categoric da”. Ai nevoie de un motiv să oferi masaje colegilor? Iata motivul cel mai important: efectele masajului sunt incontestabile chiar si in cazul acelor persoane care nu cred (inca) in eficienta terapiilor alternative. Pana si cel mai sceptic dintre membrii echipei va simti cel putin o stare de bine in urma masajului, cu toate ca in organism au loc multe alte schimbari benefice:

• imediat dupa un masaj cu intensitate moderata apar modificari pozitive semnificative la nivelul limfocitelor (joaca un rol esential in mecanismele de autoaparare ale organismului);

• in urma masajului scade considerabil nivelul de arginina vasopresina (AVP), un hormon care, in cantitati prea mari, cauzeaza comportament agresiv si stari de agitatie;

masajul suedez duce la scaderea nivelului de cortizol (hormonul stresului) din corp;

• sunt stimulate citokinele, care au rolul de a lupta impotriva inflamatiei si de a apara organismul contra agentilor infectiosi.*

Acestea sunt doar cateva dintre concluziile din urma primului studiu sistematic pe subiect, efectuat pe un grup numeros de adulti cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. Cercetatorii din cadrul Departamentului de Psihiatrie si Neurostiinte Comportamentale de la Cedars-Sinai au constat ca au loc schimbari majore in sistemele imunitar si endocrin, dupa ce le-au facut participantilor la studiu analize de sange atat inainte, cat si dupa masaj.

Rezultatele sunt cu atat mai valoroase cu cat ne indica si faptul ca pana si un singur masaj genereaza beneficii imediat masurabile. 

Ce variante exista pentru a le oferi angajatilor masaje de calitate?

Un terapeut avizat este esential pentru ca pacientul sa se poata bucura de toate efectele pozitive enumerate mai sus. Daruind angajatilor vouchere sau carduri spa cadou, aveti siguranta ca acestia vor ajunge in centre specializate, unde se vor bucura de beneficiile masajelor intr-o atmosfera unica. Efectele se vor vedea in termeni de productivitate si performanta la birou. 

*Sursa: Mark Hyman Rapaport, Pamela Schettler, and Catherine Bresee. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. October 2010, 16(10): 1079-1088. doi:10.1089/acm.2009.0634.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *