/
/
Mituri cosmetice explicate

Mituri cosmetice explicate

19 Jul 2011
|
relax lady fata girl vis dreamstime xxl 42041039 copie 970x1024 1
Mituri cosmetice explicate

MITURI COSMETICE EXPLICATEMIT 1 = TENUL GRAS NU ARE NEVOIE DE CREME

ADEVAR = Foarte multe femei cu ten gras sau acneic cred, ca folosirea sapunului si a unor lotiuni astringente este rutina ideala pentru problemele lor. Din pacate, aceasta rutina deshidrateaza suprafata pielii si creeaza un cerc vicios: raspunsul de supravietuire al pielii abuzate va fi producerea de mai mult sebum, mediu propice dezvoltarii bacteriei ce provoaca acneea. Este foarte importanta intelegerea unui ten gras sau acneic si necesitatea folosirii unei creme usoare, hidratante. Vizita la un medic sau o esteticiana te va ajuta sa gasesti produsele si tratamentele potrivite.  

MIT 2 = LOTIUNEA TONICA NU ESTE NECESARA

ADEVAR = Ca sa intelegem, de ce lotiunea tonica nu este doar un “moft”, trebuie sa ne reamintim citeva lucruri: – PH-ul pielii este acid, Ph-ul demachiantului este alcalin. Filmul lasat de demachiant la suprafata pielii va incuraja dezvoltarea bacteriilor(bacteriile iubesc mediul alcalin), si va impiedica patrunderea cremei hidratante foarte scumpe, pe care tocmai ai cumparat-o. Orienteaza-te catre o lotiune tonica fara alcool. Foloseste-o dupa demachiant. Vei observa o evidenta imbunatatire a tenului.

MIT 3 = PARABENII SUNT PERICULOSI

ADEVAR = Parabenii sunt ingrediente folosite atat in industria cosmetica cat si in cea alimentara. Ei au rol in prevenirea contaminarii cu bacterii sau ciuperci. Organizatia Mondiala a Sanatatii a aprobat folosirea lor in concentratie mica.

MIT 4 = SUNT PREA TINARA PENTRU CREME SI TRATAMENTE COSMETICE

ADEVAR = Cea mai recenta abordare pentru ingrijirea fetei, si nu numai, este PREVENTIA. Trebuie sa recunosti, ca este mai usor sa previi decit sa tratezi. Ca sa previi, ai de urmat citiva pasi simpli: afla cu exactitate ce tip de ten ai. Consulta un medic sau o esteticiana care sa-ti indice rutina corecta. Alege cremele usoare, hidratante care vor preveni aparitia premature a ridurilor. Nu uita de protectia solara. Daca ai pina in 30 de ani, iti recomand 4 tratamente faciale pe an pentru hidratare si rediagnosticare (pielea se schimba in functie de anotimp). Daca ai un ten cu probleme, in afara consultului medical, un tratament de curatare lunar este de mare ajutor.

Luciana Stanciu

Manager Eden Spa, Esthetician

 www.edenspa.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare