Manusa kassa (sau kiss) era realizata, la origine, din lana si din par de capra. Textura diferita a celor doua tipuri de fibre ii permitea efectuarea unui gomaj profund, fara a agresa pielea. Rolul ei este acela de a optimiza si a completa actiunea de exfoliere initiata de sapunul negru, devenind indispensabila gomajului in profunzime. In plus, kassa contribuie la stimularea circulatiei sangvine, favorizeaza eliminarea impuritatilor si previne formarea foliculitei.
In timp, manusa kassa s-a adaptat necesitatilor femeilor moderne, schimbandu-si atat aspectul cat si textura. Actiunea sa a devenit mai intensa respectand, in acelasi timp, sensibiliatatea pielii.
Protocolul de utilizare a acestui accesoriu miraculos a ramas neschimbat de sute de ani. Atunci, ca si azi, rolul activ al manusii incepe acolo unde se sfarseste actiunea sapunului negru. Mai exact, dupa ce pielea a fost acoperita timp de 10 – 15 minute cu sapunul negru si ne-am asigurat ca intregul corp a fost clatit bine, intervenim cu manusa kassa. Printesele orientale aveau intre doua si patru servitoare care se ocupau de aceasta operatiune. La fel ca si ele, personalul din spa-urile moderne foloseste miscari circulare energice, mergand dinspre picioare spre partea superioara a corpului. Presiunea oscileaza intre moderat si puternic, in functie de tipul de piele si de zona pe care se efectueaza gomajul.
Asadar, daca sapunul negru a avut un rol emolient, manusa kassa are rolul de peeling mecanic sau de curatare activa. La final este necesara o noua clatire cu apa din abundenta pentru indepartarea impuritatilor adunate de manusa. (Sa nu va speriati daca toate aceste reziduuri se strang sub forma de „fricatei”. Daca nu ati facut un gomaj profund de curand, aceste formatiuni sunt perfect normale, iar terapeutii stiu ca nu este vorba despre o neglijenta in igiena.)
Textura actuala a manusii este, in general, semi-naturala, din bumbac, vascoza si acetat. Daca in trecut culoarea ei era neagra, acum aceasta manusa a dobandit o cromatica variata ce trece de la alb la portocaliu, maro, albastru. Charme d’Orient va propune manusi marocane lungi, fara degete, confectionate din fibre naturale si cauciuc natural, cu o compozitie variata, in functie de numarul de utilizari – 100% bumbac pentru manusile de 3-4 utilizari, 100% vascoza pentru aproximativ 15 utilizari, sau 70% vascoza, 30% acetat pentru manusile cu valabilitate de 6 luni. E important sa nu spalati manusile in masina de spalat intrucat isi vor pierde proprietatile. Daca le spalati de mana este posibil sa constatati ca s-au micsorat putin, dar vor reveni la dimensiunile initiale de indata ce le umeziti cu apa.
Explorator Wellness Virtual