Aceasta masca matasoasa si racoritoare de vara este dedicata tenurilor sensibile, mixte si grase, iritabile, aspre si cu tendinte de cuperoza.
Ingredientele ce le-am ales pentru aceasta masca si modul de preparare sunt fezabile in cabinetele de cosmetica, textura fina, matasoasa, racoroasa o recomanda ca si rasfat de adiere proaspata de vant.
Despre musetel si menta am vorbit in articolul cu masca preparata din florile proaspete, in aceasta varianta am schimbat putin componenta si am adaugat un ingredient cu virtuti antimicrobiene, antifungice, antibiotice, antiinflamatoare si antioxidante – esenta de propolis – dizolvarea propolisului in apa este o inventive romaneasca, (Da ati citit bine propolisul a fost dizolvat si in apa nu doar in alcool asa cum cunoasteti).
– Ulei de chimen negru – 2 ml
– Ulei de avocado – 2 ml
– Ulei de trandafir salbatic – 2 ml
– Extract CO2 de musetel – 0.02 g
– Extract Co2 de galbenele – 0.01 g
– Propolis esenta – 4 ml
– 1 picatura ulei essential de menta
– Baza de masca gelifianta (poate fi si glicerina) – 6 – 8 ml
Extractul CO2 de musetel – este o concentrare pura si 100% naturala a principiilor active din musetel acestea sunt bisabololul, chamazulene si matricina – active cosmetice antiinflamatoare si antibacteriene. Extractul de musetel este excellent pentru ingrijirea tenurilor grase chiar si a celor acneice, a tenurilor alergice, cu eczeme, a pielii cuperozice.
Al doilea extract CO2 este de galbenele, de asemnenea arhirecunoscut pentru pielea sensibila. Ce il recomanda?
Componenta in esterii de faradiol principii active cu rol calmant si cicatrizant
Beta-carotenul, precursor al vitaminei A cu proprietati benefice pentru pielea iritata, sensibila si nu in ultimul rand un bun antioxidant.
Uleiul de chimen negru este util pentru micozele pielii, tenul gras si iritat, datorita proprietatilor sale cicatrizante, antiseptice, regenerante si antiinflamatoare.
Uleiul de argan ajuta la mentinerea filmului hidrolipidic al pielii si are rol protector impotriva razele ultraviolete.
Aplicarea mastii pe fata, gat si decolteu se face cu o pensula foarte moale sau cu mana. Se lasa pe fata cca. 10-15 minute pana incepe sa se usuce, inainte de indepartarea ei se maseaza 1-2 minute cu degetele inmuiate in apa cu miscari blinde de efflueraje.
Se indeparteaza cu vata sau dischete foarte moi inmuiate in apa.
Rasfatul cu aceasta masca si impresiile mi-au fost “descrise” la cabinet de cliente, iar cateva expresii le-am preluat in acest articol.
Maria Mihaiu
Cosmeticiana&Trainer Cosmetica
Explorator Wellness Virtual