/
/
Lista celor mai periculoase substante care cauzeaza cancer

Lista celor mai periculoase substante care cauzeaza cancer

14 Jun 2016
|
Substante care cauzeaza cancer
Lista celor mai periculoase substante care cauzeaza cancer

Cu totii stim deja ca viata moderna ne pune in contact cu un numar mare de chimicale, iar o mare parte din acestea prezinta pericole pentru sanatatea noastra. Ceea ce nu ne este foarte clar insa – multora dintre noi – este felul in care aceste substante daunatoare, care cauzeaza cancer, ajung sa patrunda in organism si sa faca rau. 

Organizatia Environmental Working Group a publicat de curand rezultatele unui studiu coplesitor, a carui tema este legata de carcinogenii chimici gasiti in corpurile oamenilor.

Dupa analizarea tuturor datelor (din sange, urina, lapte matern si par), au fost descoperite peste 420 de substante care ar putea fi responsabile pentru aparitia cancerului. 

Unde regasim aceste substante care cauzeaza cancer

Chiar daca anumite substante sunt prezente in organismul nostru, acest lucru nu inseamna neaparat ca ele lucreaza activ si vor provoca boala. Exista o legatura directa intre chimicale si aparitia cancerului, insa aparitia in sine a afectiunii mai depinde si de alti factori importanti. 

Pentru ca substantele carcinogene au invadat aproape orice pana in prezent, nici macar retragerea intr-un sat izolat nu ne poate feri 100% de ele. Sunt prezente in apa, in pamant, in mancare, in produse cosmetice si lista poate continua. 

Cele mai periculoase substante care cauzeaza cancer:

Iata ce ar trebui sa evitam cu orice pret:

1. Metalele grele 

Arsenicul, cadmiul, mercurul si plumbul s-au numarat printre metalele detectate cel mai frecvent in studiul efectuat de EWG (Environmental Working Group). La asemenea substante sunt expusi in special muncitorii industriali. Dar ele sunt prezente si in apa si in anumite tipuri de fructe de mare. Moleculele de metal pot dezechilibra sistemul endocrin si cauza mutatii genetice. 

Pont: Interesati-va intotdeauna de cantitatile de mercur din tipurile de peste pe care le consumati!

2. Pesticidele

Pesticidele fermelor industriale se „furiseaza” de regula in apa, in fructe si in legume. Urmele lor au fost gasite in peste doua treimi dintre produsele analizate in cadrul studiului. Se recomanda sa cautam mereu furnizori de incredere. 

3. Ftalatele

Ftalatele sunt niste substante chimice sintetice care se gasesc in diverse tipuri de plastic si in produse cosmetice. Se stie ca ele dauneaza hormonilor si pot cauza probleme de fertilitate. Specialistii recomanda sa ne tinem departe de toate produsele de infrumusetare care contin ftalate. Si, totodata, sa evitam totodata ambalajele de plastic care au inscris codul 3 (exista o mare probabilitate ca si acestea sa contina ftalate).

4. Bisfenol A

O alta substanta chimica pe care o gasim in ambalaje, dar si in mancare. Este foarte periculoasa pentru sistemul endocrin. Pentru a o evita, suntem sfatuiti sa evitam pe cat se poate conservele, dar si plasticele marcate cu „PC” (policarbonat) sau codul de reciclare 7.

Alimentele precum kefirul sau kombucha ne pot ajuta sa eliminam o mare parte din aceasta substanta periculoasa. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare