/
/
Legumele și fructele contaminate cel mai puțin cu chimicale

Legumele și fructele contaminate cel mai puțin cu chimicale

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Legumele si fructele cel mai putin contaminate cu chimicale
Legumele și fructele contaminate cel mai puțin cu chimicale

Cum aflăm care sunt legumele și fructele cel mai puțin contaminate cu chimicale? Exista o asa-numita lista a „legumelor si fructelor curate”, adica a alimentelor pe care le putem consuma cu incredere, fiindca ele absorb o cantitate foarte mica sau chiar inexistenta de substante chimice din exterior. Nu este nevoie sa le cautam in varianta organica, pentru ca ele in sinea lor sunt ferite de daunatoarele pesticide.

Iată și lista cu fructele și legumele contaminate cel mai puțin cu chimicale:

1. Cartofii dulci

2. Avocado

3. Ananas

4. Varza

5. Mazare (proaspata sau congelata)

6. Ceapa

7. Sparanghel

8. Mango

9. Papaya

10. Kiwi

11. Vinete

12. Grepfruit

13. Conopida

Din fericire, aceste fructe sunt printre cele mai consumate, cu unele excepții. Ne putem bucura de ele în voie, fără să ne mai facem griji de unde provin sau cum și în ce condiții au fost cultivate. Sau cu ce au fost tratate. Ideal ar fi să le consumi în primul rând pe cele specifice sezonului și cu origini locale, atunci când situația permite acest lucru. Chiar dacă sunt cel mai puțin contaminate cu chimicale, nu uita de igienă! Spală întotdeauna bine legumele și fructele înainte de a le consuma.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *