Cum aflăm care sunt legumele și fructele cel mai puțin contaminate cu chimicale? Exista o asa-numita lista a „legumelor si fructelor curate”, adica a alimentelor pe care le putem consuma cu incredere, fiindca ele absorb o cantitate foarte mica sau chiar inexistenta de substante chimice din exterior. Nu este nevoie sa le cautam in varianta organica, pentru ca ele in sinea lor sunt ferite de daunatoarele pesticide.
1. Cartofii dulci
2. Avocado
3. Ananas
4. Varza
5. Mazare (proaspata sau congelata)
6. Ceapa
7. Sparanghel
8. Mango
9. Papaya
10. Kiwi
11. Vinete
12. Grepfruit
13. Conopida
Din fericire, aceste fructe sunt printre cele mai consumate, cu unele excepții. Ne putem bucura de ele în voie, fără să ne mai facem griji de unde provin sau cum și în ce condiții au fost cultivate. Sau cu ce au fost tratate. Ideal ar fi să le consumi în primul rând pe cele specifice sezonului și cu origini locale, atunci când situația permite acest lucru. Chiar dacă sunt cel mai puțin contaminate cu chimicale, nu uita de igienă! Spală întotdeauna bine legumele și fructele înainte de a le consuma.
Explorator Wellness Virtual