/
/
Legătura dintre emoții și durerile din partea inferioară a corpului

Legătura dintre emoții și durerile din partea inferioară a corpului

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Legatura dintre emotii si durerile din partea inferioara a corpului
Legătura dintre emoții și durerile din partea inferioară a corpului

Te-ai întrebat care este legătura dintre emoții și durerile din partea inferioară a corpului? Intr-un articol precedent, au fost trecute in revista conexiunile dintre durerile resimtite in partea superioara a corpului si emotiile care cauzeaza aceste disconforturi. De data aceasta, va fi analizata zona inferioara a organismului.

De ce se imbolnaveste splina

În primul rand, de la prea multe griji, munca mentala excesiva si concentrarea obsesiva pe un singur subiect. Splina joaca un rol esential in digestia si absorbtia substantelor nutritive. Ajuta la formarea sangelui si a energiei. Este conectata la muschi, gura si buze, iar un eventual dezechilibru la acest nivel se va manifesta prin scaderea apetitutului, oboseala inexplicabila, disconfort abdominal, scaune moi sau diaree, buze palide, scrasnirea dintilor pe timp de noapte, menstruatie foarte abundenta sau senzatie de oboseala a muschilor.

De ce se imbolnaveste ficatul – legătura dintre emoții și durerile din partea inferioară a corpului

Furia, resentimentele, frustrarile si irascibilitatea se numara printre factorii declansatori ai bolilor de ficat. Starile de nervozitate blocheaza energia de la nivelul ficatului. Deoarece acest organ este conectat la tendoane, unghii si ochi, persoanele cu probleme la ficat vor experimenta adesea simptome precum inrosirea ochilor, modificarea aspectului unghiilor sau aparitia unor senzatii aparent inexplicabile de oboseala. Atentie: ficatul prezinta o legatura importanta si cu ciclul menstrual, astfel incat durerile excesive din perioada menstruatiei ar putea indica un eventual dezechilibru. 

De ce se imbolnavesc rinichii

Teama este cauza majora a imbolnavirii rinichilor. La aceasta se adauga izolarea, nesiguranta si indecizia. Rinichii reprezinta organe-cheie in sustinerea vietii si joaca un rol important in maturizarea fiecarui individ. Fac echipa cu plamanii in metabolizarea apei si in respiratie. Sunt strans legati de oase, dinti, urechi si par capilar. Albirea prematura a parului sau caderea excesiva a acestuia, osteoporoza, durerile de spate (din partea inferioara), problemele de auz, urinarea frecventa, transpiratiile nocturne, gura uscata, problemele de memorie, senzatia de „tiuit” in urechi… toate acestea ar putea fi simptomele instalarii unei afectiuni la nivelul rinichilor. Cea mai buna solutie pentru vindecarea rinichilor consta in eliberarea de regulile si sabloanele impuse de familie ori de societate in general.

De ce se imbolnaveste vezica biliara (fierea)

Aceasta din urma este strans legata de capacitatea de a judeca intelept. Bila este un puternic „acid analitic” secretat de ficat si stocat in vezica pentru secretia ulterioara in organele digestive. Aici, ea se „sparge” si „analizeaza” mancarea. De fiecare data cand suntem stresati si avem dificultati in a „gandi la rece”, aceste probleme s-ar putea manifesta prin dezechilibre la nivel digestiv. Ca tratament, se recomanda o analiza obiectiva a surselor de stres care ne influenteaza. Exprimarea sincera a acestora ar putea fi medicamentul ideal.

De ce se imbolnaveste colonul

Din cauza trecutului care ne bantuie. Asa cum noi nu „dam drumul” experientelor trecute, asa nici organismul nu va elibera mancarurile pe care le-am consumat, fie ele daunatoare sau nu. De fiecare data cand vinovatia, frica sau atasarea ne impiedica sa ne rupem de trecut, am putea primi un raspuns din partea colonului, intestinului gros sau al apendicelui. Recomandarea holistica pentru tratarea acestor simptome consta intr-o schimbare a stilului de viata: da-ti voie sa iesi din situatiile care nu iti priesc (sau relatiile care iti fac rau).

De ce se imbolnavesc organele reproducatoare

Indiferent de sex, cu totii avem capacitatea de a recrea viata. In acest sens, joaca un rol important nu numai organele reproducatoare, ci si creativitatea. A da viata poate insemna la fel de bine sa nasti un copil sau o opera de arta. Asadar, orice problema a organelor reproducatoare ar putea fi strans legata de o „criza de creativitate”, o incapacitate de manifestare a spiritului creativ.

Surse:

liversupport.com

speakingtree.in

altmedicine.about.com

in5d.com/ 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *