/
/
Invata sa gestionezi stresul prin tehnici simple

Invata sa gestionezi stresul prin tehnici simple

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Invata sa gestionezi stresul prin tehnici simple
Invata sa gestionezi stresul prin tehnici simple

“A te stresa este similar cu a te legana intr-un balansoir. Ai ceva de facut, dar nu ajungi nicaieri…” Mark Myer

Cu alte cuvinte, a te stresa atunci cand te confrunti cu o anumita situatie, nu te va ajuta sa rezolvi situatia respectiva. Ba mai mult, stresul poate inhiba capacitatea de concentrare, puterea de decizie etc.

Insa nu orice fel de stres este nociv. In cantitati mici, stresul este un mecanism de reactie la intamplarile din viata noastra, fara de care societatea nu ar fi ajuns acum unde este. Este vorba de reactia “lupta sau fugi” care a asigurat supravietuirea speciei.

Mai este si eustresul, sau acel stres cu efecte pozitive asupra organismului, declansat de activitati sau experiente placute, dar care are un risc patogen in anumite cazuri. Spre exemplu un artist care isi desfasoara activitatea cu multa placere, dar lucreaza foarte mult in fiecare zi. Este o activitate placuta, insa… duce la epuizare. Sau o emotie puternica ce poate declansa anumite probleme cardiace.

Insa in cantitati prea mari, stresul devine nociv pentru sanatate, cauzand:

*in plan fizic: tulburari de somn, insomnie, dureri de cap, tulburari digestive, iar pe termen lung, favorizeaza aparitia bolilor cronice;

*in plan mental: dificultati de concentrare, dificultati in luarea deciziilor, teama, anxietate, furie, nervozitate, iritabilitate, tendinta de izolare, mancat pe fond emotional, oboseala, senzatia ca esti coplesit de sarcinile zilnice, griji etc

*in plan social: absenteism, scaderea productivitatii, fluctuatie de personal, cheltuieli medicale, cheltuieli juridice.

Cum gestionam stresul?

De fapt, nu stresul ne omoara, ci reactia noastra la acesta. Intr-o situatie stresanta, putem alege sa ne enervam, sa tipam sau putem alege sa respiram adanc si sa ne detasam. Depinde doar de noi. Stresul exista, presiunea exista, dar exista tehnici si activitati care ne ajuta sa ne detasam, sa privim lucrurile „la rece” si sa nu intram in zona patologica a stresului.

Un masaj, o carte buna, exercitiile de stretching, yoga, pilates, dansul sau orice alta activitate care te ajuta sa te detasezi de situatie, e foarte buna pentru a gestiona stresul.

Dar cum nu intotdeauna ai la indemana astfel de unelte, mai ales cand esti la birou, iti propunem un workshop experimential, condus de Avisek Majumdar,  in care sa deprinzi cateva tehnici practice simple, dar eficiente, pentru gestionarea stresului. Cursul este conceput astfel incat sa le poti aplica ulterior, ori de cate ori simti ca est supus unei presiuni.

Acest workshop este pentru tine, daca:

*te confrunti frecvent cu stari de nervozitate, iritabilitate, sensibilitate emotionala, anxietate, griji nejustificate, oboseala, sentimentul ca esti coplesit de sarcinile zilnice, dificultati de concentrare, tendinta spre izolare, mancat pe fond emotional etc.

* suferi de dureri de cap, insomnie, maini si picioare reci, dureri de stomac, tranzit schimbator, fluctuatii de greutate, sistem imunitar slabit etc.

*daca vrei sa previi absenteismul, scăderea productivităţii, fluctuaţia de personal, cheltuielile medicale, cheltuieli juridice din compania ta.

Ce vom face?

– Vom discuta despre cum stresul ne impacteaza constientul si subconstientul si vom vedea ca stresul ne afecteaza corpul fizic, printr-o programare mentala gresita. 

– Vom avea acces la practici si modele pentru a relaxa straturi mai profunde ale mintii si a corpului.

– Vom practica cateva exercitii, care ne vor ajuta sa controlam mai bine factorii de stres din viata noastra. 

– Vom primi informatii concrete despre cum sa ne relaxam in mod activ, cu ajutorul unor tehnici simple, prin care sa putem creste capacitatea interioara de relaxare, ajutandu-ne sa raspundem intr-un mod pozitiv provocarilor vietii.

– Vom invata cum sa te relaxezi nu doar la nivel fizic, ci si in plan mental si emotional

Cand si unde ne vedem?

Luni, 18 mai, la sediul Exec Edu, din Calea Grivitei, nr 8-10.

Ora: 17.00

Investitia ta:

155 RON + TVA (35 EURO + TVA)

Inscrieri si detalii: Ioana.Marian@despreSpa.ro sau Oanas@asebuss.ro  

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *